8 entry daha
  • özellikle futbol menajerlik oyunları ile büyüyen bir neslin, üzerine gerektiğinden ve hakettiğinden fazla anlam yüklediği altyapı.
    arda turan'ın futbol federasyonunun tamsaha dergisine verdiği " 4 - 4 -2 oynamayı milli takımda öğrendim " açıklaması zaten patlamış olan galatasaray altyapı balonunun herkese ilanıydı. şimdi herkes "o altyapıdan" çıkan dört oyuncunun takasa verilmesine isyan ediyor.. kaç kişi içinden bizim o çok övündüğümüz altyapıdan ne öğrendin peki diye sordu arda'ya. kaç kişi arda'dan sonra gelecek oyuncuların arda kadar şanslı ve yetenekli olup olmayacağını sorguladı. peki ya kaç kişi kafasında her gece tekrar tekrar yazdığı, bir sürü kupanın sahibi olacağını düşündüğü galatasaray a takımı 2010 - 2011 kadrosuna yazıyordu bu çocukları?

    özellikle 2000 sonrası championship manager/football manager sayesinde önce sedat debreli - volkan glatt - ilker erbay sonra erkan ferin - cafercan aksu - mülayim erdem en sonunda da erhan şentürk - murat akça - semih kaya ile son bulacağını ümit ettiğim daha olmamış futbolculara fazlaca anlam yüklemenin kurbanı oldu bu çocuklar. a milli seviyesine kadar alt yapılarda yüzlerce milli maç oynayan, o turnuva senin bu turnuva benim dolaştırılan ve bundan dolayı kişisel gelişimi yarıda kalan çocukların iflası, a seviyede halter idmanını eksiksiz yapmış adamların karşısına çıktığında veriliyordu. menajerlik oyununda oğuz sabankay maç başına 10.00 rating alıp iki gol atıyordu belki ama büyükşehir belediyespor'da bırak ali güzeldal'ı kesmeyi ancak maçın sonunda iskender alın'ı tribündeki otuz kişiye alkışlatmak için oyuna girebiliyor. keza cafercan aksu oyunun sonunda illa şampiyonlar ligini kaldırıyordu belki ama gerçekte hakan şükür'ün yerine oyuna girerken heyecandan adalesi kitlendiği için gözleri dolu dolu kenara tedaviye geliyordu. arada semih kaya gibi olacakken üst üste diz sakatlıkları yaşayıp olmayanlar defterine yazılanlar da oluyordu tabi.

    tabii tek suçlu oyunlar değil, yapılan bir tek büyük transferin hayat kurtardığı bu dönemde futbolcu menajerleri de haklarına sahip olduğu futbolcuyu en güzel makyaj malzemeleri için boyuyordu. siz gerçekten semih için inter ve arsenal'in kapıda beklediğine, ilhan parlak'ın real madrid tarafından izlendiğine inandınız mı? arsenal scoutlarının inönü'de ibrahim akın'ı izlemeye gelip 45. dakikada olmaz bundan diyerek swiss roofuna çıktıkları gerçeği kadar yalan o izlemeler.

    gelin birbirimize karşı dürüst olalım. galatasaray altyapısı suat - tugay - bülent gibi jenerasyonu farklı oyuncuları bir kenara bırakırsak son yirmi yıldır a takıma 92' okan buruk - 97' emre belözoğlu ve 2005' arda turan dışında üst düzey bir futbolcu vermedi. ama ne hikmetse arkalarından gelen her çocuğa yeni okan - yeni emre - yeni arda dendi. aslında gelenler yeni alp küçükvardar, yeni ilyas kahraman, yeni faruk atalay'dı.

    kısaca galatasaray alt yapısı belki hiç bir zaman taraftar kadar iddialı olmadı ama taraftar beklentisini hep barcelona üzerinden tuttuğu için tuğlaların altında kaldı. gerçek buydu, bu tokadı, çağlar gibi ortalama bir sol bek için altyapıdan çıkan dört oyuncunun yanında bir de para istendiğinde yiyenler düşünsün.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap