65 entry daha
  • daha önce de defalarca belirtilmiş olduğu gibi, lucas arts'ın basiretsiz politikaları yüzünden yarım kalmış bu obsidian entertainment şaheserinin, team-gizka tarafından tamamlanmasını bir aralar çılgınlık derecesinde istisnasız her gün internet sayfalarını 5-6 ziyaret ederek beklemiştim. ha bitti ha bitecek diyerek geçen uzun sürenin ardından dashus rumuzlu team-gizka kaptanı, şahsi hayatına ve sevgilisine vakit ayırmak gerekçesiyle %80inden fazlası tamamlandığı halde, oyuna eklenmemiş içeriği güncellemeyi bırakmıştı 2008 sonlarına doğru yanlış hatırlamıyorsam. aradan iki sene geçti, bioware rusya sayfasından adamın biri unnoficial patch yayınlamaya başladı. toplamda 3 adet patch yayınladı. lucas arts'ın oyundan çıkarmış olduğu lakin oyun cdlerinde bulunan içeriklerin bir kısmını oyuna ekleyen bu patchleri indirdim ve yükledim. yarım yamalak piyasaya sürülmüş oyunu 2006 da bitirmiştim ilk defa. ilk oynayışımdan sonra aldığım lezzetin 4 sene ardından gram azalmamış olduğunu oyuna başladığım anda istemsiz çıkardığım keyif iniltileriyle beraber gördüm. arşa yükseldim, rüyalarımda kah exile olup mandalaroian savaşlarında çarpıştım, kah dantooine'deki akademi harabelerinde dolaştım..

    4 yıl sonraki bu ikinci bitirişimin ardından o güzel bioware.ru insanına dualar ettim, adını andım, şarap açtım, bir ona bir bana iki kadeh çıkardım. pek çok kişinin göremediği premium içeriği görebildiğim için iki rekat şükür namazı kıldım.

    yaşadığım bu fantastik deneyimin ardından, darth stoney adında bir şahsın kurmuş olduğu yeni bir mod community'sinin varlığından haberdar olarak sitelerini ziyaret ettim ocak ayında ve "the sith lords restored content mod" projesiyle karşılaştım. ecnebilerin cut content, benimse baştaki paragrafta "eklenmemiş içerik" diye zikrettiğim şeylerin screenshotlarını videolarını inceledim ve kalp krizi geçirmenin eşiğinden döndüm. team gizka'nın "the sith lords restoration project" girişiminin uzun bekleyiş ardından başarısız olması sebebiyle duyduğum üzüntünün ardından, bioware.ru insanının patchleriyle zenginleştirdiğimi düşürdüğüm kotor 2 deneyimimin, aslında the sith lords restoret content mod ile kıyaslandığında, sade lokum ile çifte kavrulmuş fıstıklı hacı bekir lokumunu kıyaslamak gibi olacağını anladım. yani o fantastik deneyim bu yeni projenin görüntüleriyle birlikte o kadar da fantastik görünmemeye başlamıştı. neler yoktu ki tslrcm'de, briana ile visas'ın erkek exile için birbirleriyle lightsaber düellosuna girişmeleri, tam tersi disciple ile atton'un dişi exile için birbirleriyle lightsaber düellosuna girişmeleri, ebon hawk'ın droidler dışındaki tüm mürettebatının jedi eğitimi, meditasyon sahneleri, hk-47'nin telos'daki hk droid factory ziyareti. ve daha bir sürü şey...

    proje final versiyonuna ulaşmadan betasını indirip denemedim bile tam tadını almak için. final sürümünün taa 3 ay önce çıkmış olduğunu az önce gördüm. şu oyunu ilk çıktığı haliyle oynayıp bitiren ve orgazm olan bünyelerin çooook dikkat etmesini tavsiye ederek yumuluyorum ben.

    the sith lords restored content mod
    the sith lords restored content mod fix
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap