• (benim ki almaktan ziyade yapmak, lakin herkes hediye yapmayacağından, bununla uğraşmayacağından ötürü, başlıkta alınan kelimesi uygun görülmüştür tarafımca.)

    askerdeyim bu abuk hediyeyi sevgilime verdiğim esnada. ne hediye ettin diye soracaksınız haliyle. ben sizi beklemeden yanıtlayayım sorunuzu tezcanlılıkla, böcek hediye ettim sevgilime efendim. hem de kanlı canlı bildiğin siyahlı grili yavrulayan cinsten bir böcek. böyle açık açık yazınca kendimden bi tiksindim şu an, yabancılaştım kendime. ama işin iç kısmına girince siz de, ben de bana birazcık hak verecek ve bu şanssız insan kardeşinizi bir nebze olsun aklayacaksınız, inanıyorum.

    anlatayım. 2009 un 30 nisan tarihi bitanecik meleğimin hayatıma girdiği, beraber olmaya başladığımız tarih. geçtiğimiz 30 nisan tarihi malum ki birlikteliğimizin ilk yıldönümü oluyor. işte bu dönümden mütevellit bir şeyler yapmaya nisan başından itibaren başladım ben, ince ruhlu bir erkek olduğumu göstermek mahiyetinde. ne yapabilirdim ki askeriyede, düşünüyordum, imkanlarım kısıtlıydı sonuçta. elimdekileri değerlendirdim; kağıdım, kalemim vardı bir tek. yazmayı da seviyordum. onu, bizi yazmaya başladım ben de. bir ayda 10 adet mektup yazdım, 3 adet estantane yazısı ekledim, bir karakalem, bir de resim çalışması dahil ettim hiç anlamama rağmen, şenlik olsun gülelim diye. bunların hepsi a5 tarzı birbirine yapışık bir bloknottaydı. bilmiyorum kaç sayfa tuttu bu çalışmaların toplamı ama baya sayfa tuttuğunu hatırlıyorum. bunların yanı sıra sevdiceğimle yaptığımız bir görüşme esnasında laf arasında geçen 'bu hafta uykusuz u da bulamadım ya' cümlesini batman dan(batman da yaptım askerliğimi) bir uykusuz bularak hediye paketinin içine yerleştirdim. ama inanın dostlarım hediye paketi bulmak o kadar kolay değildi batman da. bulamadım zaten. hediye paketini de ben yaptım bu sebeple. kırtasiyeden gerekli alet edevat ve malzemeyi temin edip koğuşta arkadaşımın yardımıyla yaptım hediye paketini.

    hediye paketinin içine koymak üzere askeriyenin gül ağaçlarından üç tane de gül kopardım. tam demindeydiler güller, hediye paketinin içine koydum onları da. paketim hazırdı, eldeki imkanlarla ancak bu kadar olur diyen arkadaşımla beraber gittik çarşıdan kargoya verdik. bir de internete gidip güzel bir çiçek siparişi verdim. uğraştım yani, askerde olmasam daha başka şeyler yapacaktım da askerdeyken bu kadar oldu..

    ama olay buradan sonra başlıyor asıl.

    akşam parkamın cebinde böcek buldum iki tane, henüz canlıydılar. nereden gelebilmiştir buraya diye düşündüm. aklıma güller geldi. gülleri koğuşa kadar kimse görmesin nihayetinde askeriye erkek adamız laf ederler diye cebimde taşımıştım. sanırım onların içinden çıktı diye düşündüm, düşünmemle beraber başımdan kaynar sular döküldü sanki dostlarım. ya güllerin içinde başka böcekler de varsa? içimi kemirmeye başladı bu soru o andan itibaren. telefonla konuşurken sordum meleğime, 'aşkım böceklerden korkar mısın' diye. 'korkarım' dedi, ben daha da bir telaşlanmaya başladım. inşallah kargoda ölmüştür böcekler diye dualar etmeye koyuldum geceleri. ama yapacak bir şey yoktu artık, olan olmuştu..

    gün geldi, önce hediye paketi ulaştı sevdiceğime sonra da çiçekler. mutlulukluğunu sesinin tonundan anladım, o yetti bana zaten. 'orada bi başka oldun' dedi bana, mutlu oldum ben de. 'çok özledim ondandır, daha başka şeyler yapmak isterdim' dedim 'ama askerim biliyorsun elimden bu kadar geliyor nice mutlu yıllara sevgilim' diye de verdim duygusalı. güzel bir uykuya gittik beraberce o gece. ama içimde hala bi böcek korkusu vardı.

    ertesi gün iş yerindeyken aradım, konuşuyoruz telefonla. dedim ki 'aşkım çiçeklerin içinden böcek çıktı mı? hani hediye paketinin içindeki güllerden?' diye sordum. 'farketmedim sevgilim ne böceği?' dedi ama sesinde bi korku vardı. durumu anlattım, 'akşam gidince kontrol ederim dedi'. bir sonraki günkü konuşmamızda annesinin odasından üç adet böcek cesediyle çıktığını hatta yavrularını bile kovaladığını söyledi bana. böcekler için de bir teşekkür etti. tüh dedim, sıçtık, olmadı bu..

    ama valla iyi niyetliydim, neyse ki anlayışlı bir meleğim var yine de çok mutlu oldu. çok sevindi, şimdi beraber ısıtıyoruz mutluluğumuzu yeniden, özlemlerimizi yakarak.

    siz siz olun böcek yollamayın sevgilinize. hiç şık olmuyor.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap