• son yılların en başarılı tiyatro yazarı olduğu söylenen lukas barfuss'un ilk romanı.
    konusu: 1994 ruanda katliamı. yasal hükümet olan hutuların, yıllar önce topraklarından sürülmüş ya da ikinci sınıf muamelesi gören tutsileri ve ılımlı hutuları yüz gün içinde 800 bin gibi absurd bir rakama ulaşarak, palalarla, çivili sopalarla katletmelerini anlatır.
    roman kahramanı david ruanda'nın başkenti kigali'deki isviçre kalkınma ve iş birliği teşkilatı üyesidir. kendince çevresinde gördüğü bir takım haksızlıklara hep baş kaldıran arkadaşlarından farklı bir yapısı vardır. ülkedeki haksızlıkları ve radikalleşen ayrımı ne kadar görse de kendisi o kadar sistemin içinde ve o kadar hükümet tarafıdır ki, ancak kör göze parmak sokunca ; sokaklarda yatan ölü insanlar, bahçivanının temizlikçiyi katletmesi gibi olaylarla geriye dönüp yasal hükümetin hiç de inandıkları gibi olmadığını farkeder.
    barfuss david'in katliam öncesi hayatını ve katliam süresince yaşadıklarını oldukça bilgilendirici bir dille genel olarak anlatırken bir yandan da kitabı yumuşatan hutulu bir kıza olan aşkını da bu kurguya dahil eder.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap