40 entry daha
  • geçtiğimiz yaz pek sevgili okulumda başımdan geçenler.

    neresinden başlasam bilemiyorum. erciyes üniversitesinde başıma gelen talihsiz olayların sonuncusu bu anlatacağım. aslında iç içe olan talihsizlikler mevcut bu yaşadıklarımda. geçelim mevzumuza. yeterince uzamış okulumun daha da uzamaması için yaz okulu yapmam gerekiyordu. haliyle geldim kaydımı yaptım. okulun uzamasını engelleyecek olan dersleri seçtim. ama üniversitemizin kurallarından birine takıldım. bir dersin açılabilmesi için o dersi en az 35 kişinin alması gerekiyor. makine mühendisliğinde de geçtiğimiz dönem içinde senelerdir bıraktıkları öğrencileri bu sene geçirmişler. bendeki şans ya işte..

    neyse dedim madem ders açılmadı vardır bunda da bir hayır (!) daha sonra ise yaz okulunda açılmayan derslere ödenen ücretlerin geri ödemeleri başladı. stajda olduğum bir gün izin alıp parayı almaya gittim okula. (cebimde de 5 kuruş yok. bildiğiniz 0'dayım yani. biletimde de 2 biniş vardı. birini kullanmıştım, diğer binişi de okuldan dönüşe kaldı.) okulun içinde yarım saat mesafede olan rektörlüğe kadar yürüdükten sonra listede adımın olmadığını görünce ikinci bir şok daha yaşadım. ordan mühendisliğe öğrenci işlerine gittim. yaptıkları bir hata sonucu benim ismimi atladıklarını söylediler. buna da neyse dedim. sabırlı adamım ya. kendi içimde neler neler yaşadım o ayrı.

    çıktım okuldan son varlığımla eve gidicem. otobüse binmeden önce sd ve öfy arkadaşlarım aradılar, o sırada otobüse bindim. bu başıma gelenleri anlattım kendilerine. anlatırken otobüste anlattıklarımı duyan bir amcamız cebime bişeyler sıkıştırdı. telefonu kapattım, baktım para. geri vermeye çalıştım baya bir. almadı benim de oğlum okuyo al dedi. allah razı olsun dedim.. gülsem mi ağlasam mı bilemedim. hafif bir tebessüm oluştu yüzümde..

    sizce gülsem mi, ağlasam mı?..

    http://caytostayran.blogspot.com/…larndan-biri.html
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap