• avusturyalı 1964 doğumlu profesyonel vücut geliştirici.

    1996'da vefat eden münzer'in ölümü, vg'ye gönül vermiş sporcular için oldukça trajik ve hüzünlüdür.

    münzer, çok çok düşük yağ oranlarına düşmesiyle ün yapmış bir sporcuydu. off-season'ı bile neredeyse yarışma definisyonunda geçirmekteydi. bunun için çok sert kürler ve bolca diüretik kullanmaktaydı.

    ölümü de hayranı olduğu arnold'ın adına düzenlenen arnold classic'ten yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleşiyor.

    andreas, çok hırslı bir adamdı. vücudunu bırakın, sadece yüzüne baktığınızda bile bu adamın bir hırs küpü olduğunu anlamak mümkün. ama malesef bir dezavantajı vardı..

    zayıf genetiği.

    omuzları kalçasına göre dar, torsosu küçüktü. ne kadar kütle alsa, ne kadar kurusa da vg arenasında istenen simetriyi sağlamaktan uzaktı.

    arnold classic 96'nın sonucunu da bu belirledi.. hayal kırıklığı yaratan bir sonuç. 6. olmuştu.

    yarışma süresince ve sonrasında çok keskin mide ağrıları çekmekteydi münzer. bu ağrılar giderek ağırlaştı. midesi oluk oluk kanıyordu. ameliyata alındı ama doktorların karşısına çıkan tablo pek de iç acıcı değildi. kullandığı diüretiklerin etkisiyle potasyum seviyesi tavan yapmıştı ve tabiri caizse kanı bal kıvamındaydı. kullandığı ilaçların etkisiyle karaciğeri neredeyse erimiş ve devasa tümörlerle bezeliydi. kalbi aşırı büyümüştü. koyulaşan kanı dolayısıyla bir kan nakli de mümkün olmamıştı. ve 13 mart 1996'da andreas münzer vefat etti.

    kendisiyle ilgili, evinin bodrumunda bir ilaç deneyleri yaptığı bir laboratuarı olduğuna dair söylentiler de vardır. vg'nin alabileceği en hastalıklı halin resmiydi münzer.

    "ölümüne bodybuilding" deriz, bu adam onu yaptı işte. özenilecek bir şey mi? değil. ama genetik olarak sınırları belli bir adamın hayaline ulaşmak isterken ölmesi de bir o kadar üzücüdür.

    arnold, andreas münzer'in mezarına taziyesini kısa bir mesajla göndermiş;

    "a last greeting to a friend."
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap