4 entry daha
  • hazine bakanı timothy bey güney kore'de yapilan g-20 zirvesi dolayısıyla verdiği röportajda "çin kalkınma modelini artık değiştirmeli", "bazı avrupalıların abd ekonomisinin büyümesi için izlediğimiz para politikalarına neden karşı çıktıklarını anlamıyorum" şeklinde "durun sizin ülkelerinizi de ben yöneteyim" havalı, ama özünde "bize yardim edin!" alt metinli enfes ağlamaklı haikular buyurmuşlar. http://www.reuters.com/…69n0qz20101024?pagenumber=2

    ama maalesef şimdilik "rekabetçi devalüasyon" yapmama, korumacilığın yaygınlaşmasına karşı mücadele ve para piyasalarına yoğunlaşma kararıyla idare ederek memlekete dönmüşler. hiç bir kararın somut bir anlamı olmadığını söylemeye gerek yok.
    zaten anladığım kadarıyla kapalı kapılar ardında sadece kanadalılar "daha somut bir takım kararlar ve ilerlemeler görmek isterdik" diye üzülmüşler geithner'in haline. "çin şöyle yapmalı, almanya böyle olmalı, fransızlar şöyle davranmalı" şeklinde dersler veren başöğretmen geithner'in yilda 170 banka iflas eden bir ülkenin hazine bakanı olarak düştüğü bu acıklı hali amerikan medyasındaki"aptal lan bu geithner!" şeklindeki yorumlardan da izleyebilirsiniz de..

    bir serbest piyasa ekonomisi vardı abi, hani böyle kurlar, dış ticaret falan kendi kendine dengeye geliyordu, böyle dalgalı falan nooldu ona?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap