16 entry daha
  • henüz tgrt vasıtasıyla the x-files ile tanışmamışken bir goosebumps vardı benim için, evet. halihazırda malum konulara meyilli olan şahsımın her gün okul çıkışı koşa koşa eve gitme nedeniydi. kurgusu ve sürpriz son takıntısı nedeniyle bir "twilight zone for kids" tadı yakalamak mümkündü, hatta annemin de oturup benimle birlikte izlediğini hatırlarım. ancak ne yazık ki power rangers ve pokemon ile aynı kaderi paylaştı, teletubbies gibi yaşı 6 aylıktan büyük olanlar için cinnet nedeni bir dizinin senelerce yayında kaldığı güzel ülkemde gençlerin gelişimine birtakım bişeyler yaptığı gerekçesiyle yasaklandı. üstelik yasaklanmadan önce yayınlanan son bölümü -daha önce bahsi geçmiş, şu maskelerle ilgili olan- "devam edecek" ibaresiyle bitmişti de, sonraki iş günü yerine başka program yayınlandığını görünce ufak çaplı bi öfke nöbeti geçirdiydim.

    radyo ve televizyon üst kurulu, sözüm sana! ne istedin lan bizden, ne vardı o devam bölümü de yayınlanıp öyle kaldırılsaydı dizi yayından? senelerce başka diziye başlayamadım gene orta yerinde yayından kaldırırlar diye, öyle de bi travma yarattı bende. sözde gençlerin zihinsel gelişimini engelletmeme iddiasıyla yasakladınız güzelim diziyi, peh!

    tüm bu tatsızlıklar bir yana, bi de kitap serisi vardır goosebumps'ın ki türkçe'ye de çevrilmişti birkaç kitabı. onları alıp okudum da öyle giderdim dizinin özlemini.

    zihinsel ve ruhsal gelişimim de herhangi bi sekteye uğramadı, merak eden varsa.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap