8 entry daha
  • 3-4 yildir calismadigim gunlerdeki bas agrilarimin nedeniymis. turkiye'den 2004 yilinda tasindim, biliyorsunuz kuzey amerika kahve konusunda muthis yaygin. zira turkiye'de biz cocukken anne babamiz tarafindan "cocuklar kahve icmez" diyerek yasaklandigindan daha cok cay icen bir milletin cocuklariyiz.

    gide gele alisa alisa vucudumu kafeine bagimli hale getirmisim de farkinda degilmisim, almadigim yada gec saatte ictigim gunlerde muthis basagrilarim olusuyor, istedigim kadar ilac iceyim bir halta yaramiyor, yani gunun basinda baslayan basagrim boktan gececek bir gun gecirecegim anlamina geliyor. cunku calisan kesim sabah 7-9 arasinda devamli kahve icmeye alistigimizdan pazar gunleri biraz gec kalktiginizda bas agrilarinizi tetikliyoruz.

    cozumu yavas yavas azaltarak birakmak. internette bayagi caffeine anonymous diye gruplar var, hatta bircok insanda bas agrisi en hafif belirti, bir cok insanda sirt agrilari veya baska sikayetler seklinde bas gosteriyormus.

    bildigin uyusturucu bagimlisi olmusuz, turkiye'de sagolsun su cogalan kahve dukkanlari zincirleriyle ilerde cok daha yayginlasir. starbucks,second cup, kahve dunyasi, ve her koseye acilan bir yeni dukkan insanlari bu bagimliliga hazirliyor.

    eger yavas yavas kahve icmeyi artirdiysaniz, benden size tavsiye, daha ilerletmeden baska iceceklere yonelin, ne bileyim cay icin, meyve cayi icin, koladan kahveden uzak durun.

    edit: ayrica bir sure sonra kahvenin o eski uykuyu acici etkisi kalmiyor, kahve icerken uykuya bile dalabiliyorsunuz.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap