1033 entry daha
  • öncelikle ; (bkz: babandır). zira ben bu diziyi seviyorum diye "içime mallık işlemiş" olarak nitelendirebilecekse türlü ziyanlar; ben cevap verme hakkımı kullanırım. isteyen mahkeme celbini gönderebilir; zira ilk edilen hakaretin screenshot'ini da ben aldım. buradan sonrasini, o varliklarin anlayabilecegi dilden yazicam ki daha net olabilsin herkes icin.

    bir kisim kitle gotunu yirtar "adam dövmesi gerçekçilik ise öyle gerçekçiliğin tağmına koyim" diye; oteki kisim "vay efendim masumlari dovmuyo, bu mu gerçekçilik" diye. once bir karar verin lan. gerçekçilik nedir ? eger bir göreceliliği varsa ben ne olmadigini soyliyim, arka sokaklar'daki babacan polis değildir. onun tam tersi gerçekçiliktir. ister masum döver, ister suçlu. ama gerçektir. edebiyat hocasi gibi konusmaz, bir çoğu bunalimdadir, mükemmel ailesi yoktur, maddi sıkıntısı vardir, saray gibi evlerde yasamazlar. eger kafanizda gerçekçiliğin bir tanimi yok ise, "hasiktir lan boyle polis mi olur" dediginiz bir seyi alip, onun tam tersini dusunun. iste ona en yakin karakterler bu dizidedir. kaldi ki antikahraman karakterlerin pek bir revacta oldugu bir donemde (bkz: house md) , (bkz: dexter); boyle bir karakterin de ortaya cikmasi gayet normaldir. en azindan cakma/taklit/calma cirpma degildir. adam mi dovmus ? bugun odtu'de de polis adam dovdu. küfür mü etmiş ? basbakan kürsüden küfür etti. sorguda adamin agzini yuzunu mu kirmis ? sorgu esnasinda ölen/sakat kalan adam sayisina bakmak gerekir. zira bok atmak istedikten sonra cok fazla sebep bulunabilecek bir karakterdir behzat ç ve dizideki diger karakterler.

    "niye behzat'in sorguda dovdugu adamlar masum cikmiyo" denmis. oncelikle "niye bahzet o adami dovmus" bi ona bakmak gerekir. son bölümdeki adami niye dovdu mesela ? hatta son bölümdeki cinayet olayina nasil dahil oldu ? onu bi dusunun lan once. dizi "case" uzerine mi kurulu, yoksa ilk bölümden beri gelen bir karakter ve o karakterin yasadigi psikolojik depresyon ve bunun hikayeler uzerindeki yansimalari mi var ? bu kadar ariza, senaryoya gore 3 ay oncesine kadar deli hastanesinde bulunan bir adamdan ne kadar dengeli olmasini bekliyosun da hala gelip benim icime mallik isledigini soyluyosun lan ziyan? otur iki soluklan, diziyi dusun, karakteri dusun ve o karakterin yaptigi seyleri psikolojisini dusunerek yorumla.

    gerçi yok, siz her türlü bokunuzu atarsiniz, bosaltirsiniz malliginizi. mallik sizin ozunuz, hazineniz.

    (bkz: benim icimi benden iyi taniyan denyo)
31017 entry daha
hesabın var mı? giriş yap