7 entry daha
  • öğretici kimliği alaycılığının altında ezilen yazar.

    zihniyeti hala anlayamadı neden etkili olamadığını ama ben biraz anlatayım.

    bişeyler anlatmak istediğin insana tepeden bakınca anlattıklarının tam tersini vurgulamış oluyor insan. sözde halkçı , insan merkezli bir ideolojiyi empoze ederken bi yandanda hedef kitleni küçümsersen karşıt görüşten başka bir reaksiyon alamazsın. senelerdir bu millet sizi kitapsız , dinsiz , gomunist diye tanımlarken siz chp'nin başı çektiği küçümseyici yaklaşımların etkisi altında kaldınız. o kadar kaldınız ki aynı fikirde olmadığın birine bişeyler anlatmaya çalışırken bile küçümsüyorsun.

    kondüktürlerin yazar yaptıklarını beğenmemiş arkadaş. bildiğim kadarıyla yazar olmak için formata hakim olmak gerekiyordu , bi nebzede olsa anarşist olmak veya polise taş atmak değil.

    o kadar korkuyormuş ki devlet bu arkadaşlardan 500 silahsız öğrenciye 2000 silahlı polis gelmiş. yahu hakikaten inanıyor musunuz siz buna? farkedemediniz mi zarar vermek isteyen 500 kişiye 2000 kişi bile engel olamıyor yasa çerçevesinde. o kadar polis siz orda insanları huzursuz etmeyin diye var size dayak atmak için değil.

    ha unutmadan beni ak partili bellemiş. imalarından onu anladım. eh tabi kendisi "bizden olmayan bize düşmandır" mottosunun ürünü galiba. çok görmüyorum.

    ben ne hakla benim hakkımı savunuyorlar derken orda televizyona açıklama yapan biz bütün öğrencileri temsilen buradayız diyen arkadaşı eleştiriyordum. bende kendi üniversitemde toplu taşımaya yapılan zammı protesto etmek için yapılan eyleme katıldım ama sağa sola taş atıp , camları falan indirmedik. herkesi temsilen oradayızda demedik. poliste bize ne biber gazı sıktı ne su. (zamlarda geri alındı bu arada. tek etkili yöntem zarar vermek değil galiba)

    neyi bölüyoruz demiş bide. izlemedi galiba orda kimlerin nelerden bahsettiğini. ordaki iki dil isteyen adamların yarın neler isteyeceğini araştırmacı kişiliğiyle herkesten daha iyi tahmin edebileceğini düşünüyorum. sözlük gibi sol eğilimli bi yerde bile insanlar doğru şeyi yanlış insanlarla beraber istiyorsunuz dediğine göre bi düşünmek lazım.

    ha bütün bunların yanında kendisine son bir tavsiye. bir adam 100 sene kitap okusa , sonra dense ki "ne bilirsin" ben haddimi bilirim dermiş. böyle kendi ütopyasından biraz sıyrılıpta gerçek halkın arasına girerse bi ara farkedecektir ki öğreneceği daha çok şey var. hepimiz gibi.

    kendisi bana üstü kapalı hakaret etmiş ama ben kendisine hakaret etmiyorum. buna ihtiyaçta duymuyorum. ayrıca kendisini alenen güzel bir akşamda bir iki kadeh rakı içmeye davet ediyorum. bizim gibi iki zıt insanın bile oturup güzelce iletişim kurabileceğini görmesi gerek bence kendisinin.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap