• birkaç gün önce uğraştım didindim bir sürü yazı yazdım bu adama nickaltı olarak, internet gitti, yazıyı kaydetmeyi unuttum ben de. halbuki çok eğlenceli çok kral bi entry olmuştu. kader, kısmet. bunla idare edeceksiniz artık.
    uzun zamandır yazmıyorum sözlüğe doğru düzgün. okumaya çalışıyorum o bile pek ilgimi çekmiyor. birbiriyle aynı, birine okutmak gibi bir maksat güdüyorsa dahi o doğrultuda en ufak bir fikri ilerleme kaydedemeden yazılan yazıların etkisi büyük tabii. ha şahsıma gelince zaten okunmak, okutmak gibi bir amacım olmadan içimden geldiği gibi ama elimden geldiğince özenerek yazıyorum. yine de okunabildiğini, o bir yana, beğenilebildiğini - üslup benzerliği sayesinde olsa da :) - dikkat çekebildiğini görmek güzel bir şey. insanların nickaltında görülen övgü dolu entrylerden bir tane nihayet benim de oldu. çalsın davullar inlesin sazlar, tey tey tey..
    normalde sadece nezaketen iade-i nickaltı olarak yazacaktım bu entryi lakin bu arkadaşın yazdığı entrylere baktığım vakit şaşırdım. açıkçası zaten bir süredir yazılan entrylerin altındaki isimlere dikkat etmiyordum. belki de o yüzden dikkatimi çekmedi ama, şu ortama "altı üstü bir internet sitesi" demeden, kendisini okuyabilecek, bunun için vaktini harcayacak insanlara karşı saygılı, açıklayıcı, özenerek, uzun uzadıya uğraşarak fikirsel açıdan doluluk arzeden entryler sunabilen yazarlar olması, okumak için onca vaktimizi harcadığımız bu sitede okunmaya değer bir şeyler ortaya koyabilmeye çalışan bunu da başarabilen yazarların bulunması hakikaten güzel şey. takdir ettim.
    sanki ssg takdirnamesi gibi oldu bu entry ama insan övmeye bir başladı mı nereye varacağını tahmin edemiyor. biraz da resmi oldu sanki, halbuki espriler, şakalar gırla gidecekti. hay allah. neyse resmi bir şekilde noktalayalım madem. entrylerinin devamını diler, seviyesini ve ilhamını hiç kaybetmemesini dilerim. saygılarımla. abarttım sanki.
  • "romantik futbolsever" lafını her duyduğunda beynine doğru ilerleyen sıcak kanın her dalgasını hisseden suser.
  • yazdığı fantastik entryler sebebiyle dikkatimi çeken efsanevi yazar. owencan'a inanır ve onun rehberliğinde ilerlerse geleceği çok parlak.
  • kendi nick altına yazan yazar, zira bazı yaşam formlarına seslenmesi lazım. yıldırım türker'le ilgili girdiği entry artık nasıl bir etki yaptıysa bazı debil bünyelerde, şimdiye kadar yazdığı bütün entry'leri sıradan "çok kötü" butonlarına abanılarak tecavüze uğramakta. yani tamam , her şeyi anlar da bu yazar, bu kadar hazımsızlığı ve gerizekalılığı anlayamaz.

    karması çok önemli abiler, n'olur etmeyin.
  • zerrece tanımıyorum lakin yazdıklarıyla birçokları arasında "objektiflik" ölçütüyle sıyrılabilen nadir insanlardan olduğunu görmek, yazdıklarını okurken aldığım tadı pekiştiren etmenlerden oldu. zira görülen o ki gün geçtikçe böylesi kararlı bir duruşa ve objektifliğe sahip, bilgili insan sayısı hızla azalıyor.
  • daima soldan çeken, oğuz atay'vari kaygılara gark olmuş (bkz: #21245717), keyfi keyfim, derdi derdim dostum.
    gamlı gördüm kendisini. yanına gittim.
    dedim: "bu yaşta bu ne umutsuzluk?"
    dedi: "bu yaşta umutsuz olmayacağım da, sizin yaşınızda mı umutsuz olacağım? sizin yaşınızda umutsuz olursam, o zaman gerçekten umut edilecek hiçbir şey kalmamış demektir." (melih cevdet anday, dikkat köpek var)

    "hadi hadi," dedim, "tütün getiriyorum sana." hemen de neşelendi. camgüzeli çiçeği gibi: az bir su ver, bir gönlünü al, keyfi yerine gelir naz etmeden; öyle bir insan işte.
  • (bkz: gelem gelem)
  • öğretici kimliği alaycılığının altında ezilen yazar.

    zihniyeti hala anlayamadı neden etkili olamadığını ama ben biraz anlatayım.

    bişeyler anlatmak istediğin insana tepeden bakınca anlattıklarının tam tersini vurgulamış oluyor insan. sözde halkçı , insan merkezli bir ideolojiyi empoze ederken bi yandanda hedef kitleni küçümsersen karşıt görüşten başka bir reaksiyon alamazsın. senelerdir bu millet sizi kitapsız , dinsiz , gomunist diye tanımlarken siz chp'nin başı çektiği küçümseyici yaklaşımların etkisi altında kaldınız. o kadar kaldınız ki aynı fikirde olmadığın birine bişeyler anlatmaya çalışırken bile küçümsüyorsun.

    kondüktürlerin yazar yaptıklarını beğenmemiş arkadaş. bildiğim kadarıyla yazar olmak için formata hakim olmak gerekiyordu , bi nebzede olsa anarşist olmak veya polise taş atmak değil.

    o kadar korkuyormuş ki devlet bu arkadaşlardan 500 silahsız öğrenciye 2000 silahlı polis gelmiş. yahu hakikaten inanıyor musunuz siz buna? farkedemediniz mi zarar vermek isteyen 500 kişiye 2000 kişi bile engel olamıyor yasa çerçevesinde. o kadar polis siz orda insanları huzursuz etmeyin diye var size dayak atmak için değil.

    ha unutmadan beni ak partili bellemiş. imalarından onu anladım. eh tabi kendisi "bizden olmayan bize düşmandır" mottosunun ürünü galiba. çok görmüyorum.

    ben ne hakla benim hakkımı savunuyorlar derken orda televizyona açıklama yapan biz bütün öğrencileri temsilen buradayız diyen arkadaşı eleştiriyordum. bende kendi üniversitemde toplu taşımaya yapılan zammı protesto etmek için yapılan eyleme katıldım ama sağa sola taş atıp , camları falan indirmedik. herkesi temsilen oradayızda demedik. poliste bize ne biber gazı sıktı ne su. (zamlarda geri alındı bu arada. tek etkili yöntem zarar vermek değil galiba)

    neyi bölüyoruz demiş bide. izlemedi galiba orda kimlerin nelerden bahsettiğini. ordaki iki dil isteyen adamların yarın neler isteyeceğini araştırmacı kişiliğiyle herkesten daha iyi tahmin edebileceğini düşünüyorum. sözlük gibi sol eğilimli bi yerde bile insanlar doğru şeyi yanlış insanlarla beraber istiyorsunuz dediğine göre bi düşünmek lazım.

    ha bütün bunların yanında kendisine son bir tavsiye. bir adam 100 sene kitap okusa , sonra dense ki "ne bilirsin" ben haddimi bilirim dermiş. böyle kendi ütopyasından biraz sıyrılıpta gerçek halkın arasına girerse bi ara farkedecektir ki öğreneceği daha çok şey var. hepimiz gibi.

    kendisi bana üstü kapalı hakaret etmiş ama ben kendisine hakaret etmiyorum. buna ihtiyaçta duymuyorum. ayrıca kendisini alenen güzel bir akşamda bir iki kadeh rakı içmeye davet ediyorum. bizim gibi iki zıt insanın bile oturup güzelce iletişim kurabileceğini görmesi gerek bence kendisinin.
  • iyi iletişim kurabilecek iki insanın yanlış şartlarda karşılaşınca ne kadar yanlış olabileceğini göstermiştir bana.

    münazara "etmeme" biçimimden bahsetmiş. bu konuda kendisinden özür dilemek zorundayım zira bahsi geçen konudaki üslubumun yanlış olduğunu kabul ediyorum. bunun -bahane olmamakla beraber- sebebi ise farklı fikirdeki yazarlarında aynı şekilde "benden olmayan bana düşmandır" söyleminin etkisinde kalmış entryleridir. provokasyona geliyoruz mütemadiyen azizim.

    badilerimden ilki oldu. (ssg'den sonra) umarım bundan sonra ekşi sözlük yazarlığını hakedebilirim gözünde. benden konuya daha hakim kendisi. en yakın zamanda birikiminden faydalanmak isterim.
  • yazdıklarının altına çekinmeden imzamı çakacağım, gece gece kendisine attığım mesaja ışık hızı ile cevap veren, ama benim iade-i ziyarette geç kaldığım okunası yazar.
hesabın var mı? giriş yap