• her hafta belirli bir kitabı okumak ve bu kitap hakkında sohbet etmek için sözlük yazarları tarafından oluşturulan topluluk.

    bu kütükhanenin pek değerli üyeleri şu kuralları bilirler;

    - ekşi kütükhane hiç kimseye ait değildir.

    - kütükhanenin amacı her hafta bir kitap okumak ve buluşup o kitap hakkında sohbet etmektir. bu sohbet akademisyenler tarafından değil, edebiyat seven sözlük yazarları tarafından yapılır. yani ne yaş sınırı ne vardır ne de katılanlardan müthiş bir entelektüel algı beklenmektedir.

    - kütükhanenin düzenlendiği zirveye gelmek için tek şart o gün için belirlenen kitabı okumaktır. (kitabı okumadan gelenler, "ay ben okuyamadım da çok merak ettim n'apıyosunuz diye ondan geldim" diyenler hakir görülür, kapı dışarı edilir.

    - her zirvede bir sonraki zirvenin tarihi, mekanı ve o zirvede konuşulacak kitap, zirveye o gün katılanlar tarafından belirlenir. bu süre genellikle 1 hafta ile 10 gün arasında değişmektedir.

    - sözlük yazarları tarafından okunup üzerinde tartışılan kitap hakkında sözlüğe entry girilmesi zorunlu değildir fakat girilse sözlük, şüphesiz daha temiz kokan, daha hoş bir yer olacaktır.

    - kütükhane zirveleri kadıköy'de pek nezih bir mekanda gerçekleşmektedir. limon'dan mekan ismi öğrenilebilir.

    ekşi kütükhane şimdiye kadar biri kürk mantolu madonna* (kürk mantolu madonna'yı okuyup anladık mı zirvesi) diğeri aylak adam*(ekşi kitap kulübü 2 -aylak adam) olmak üzere 2 enfes zirve gerçekleştirmiştir.
    (gelecek hafta üzerine sohbet edilecek kitap yakup kadri karaosmanoğlu 'nun kiralık konak isimli kitabıdır. (ayrıntılar için bkz.)
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap