4 entry daha
  • memlekette sivas katliamını savunan tek bir kişioğlu dahi bulunmasaydı ne güzel olurdu, değil mi? bu alçak saldırının 70 milyon türkiye cumhuriyeti vatandaşı ve 7 milyar insan tarafından lanetlenmesi şüphesiz ki beni memnun ederdi.

    ancak mezkûr zihniyetin eleştirisine bakarsak, böyle bir durumda, sanıkları savunacak kimseyi bulamamamız icap ederdi.

    yeryüzünde nefes alan en iğrenç insan dahi savunma hakkına sahiptir. ben şahsen, her şeye rağmen sivas sanıklarının savunmasını üstlenmek istemezdim. ancak bu vazifeyi üstlenene saldırmayı da ettiğim meslek yeminine ihanet sayarım.

    bu nedenle, ister sivas katliamı sanıklarının müdafii olsun, ister adolf hitler'in, hiçbir avukat savunduğu kişilerden ötürü suçlanamaz. böyle bir avukatı bakan yapan bir zihniyet de bu sebeple yanlış bir iş yapmış olmaz.

    hayati yazıcı gerçekten sivas katliamını savunacak tıynette biri ise, onun bu özelliğini ortaya serip eleştirin, lanetleyin. onu bakan yapandan da hesap sorun. işin içine avukatlığı karıştırıp hukuk katliamına girişmeyin.

    chp liderinin bu konudaki eleştirisi bende hayal kırıklığı yaratmıştır. demek ki yarın kemal kılıçdaroğlu başbakan olsa, biz avukatlar olarak ya mesleğimize ihanet edeceğiz ya da başbakanın gözünde "kötü adam" olacağız. ben de bu partiye oy vermeyi düşünüyordum önümüzdeki seçimlerde...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap