8 entry daha
  • --- dana spoiler ---
    filmin sonuna kadar sanki katherine bi şekilde jimmy'nin karakterine aşık olduğunu farkedip sonunda onunla evlenecek diye beklerken filmin son iki dakikasında birden koca film boyunca geri planda kalan ve tek amacı ortalık karıştırmak gibi görünen cary ortaya çıkar ve geçirirverir parmağına kathy'ciğin yüzüğü, siz de ekran karşısında kalakalırsınız birden "haaa?" şeklinde. twist demeye dilim varmıyor çünkü twist falan değil yani bu, twist dediğin bi kopya verir bişey yapar, bi mantığa oturtur di mi? yok, burda bildiğin son sahneye kadar jimmy-kathy arasındaki hikayeyi örmüş örmüş, tırmandırmış, sonra bir anda tamamen alakasız bir şekilde cary toplamış ödülü.
    --- dana spoiler bitti ---

    olsun ama yine de güzel filmdir. katharine hepburn, filmin yıldızı tabi ki. zaten film nerdeyse kendisinin özel filmi diyebiliriz, onun için özel olarak ve halk arasındaki kibirli imajını düzeltmek amacıyla yazılmış bir tiyatro oyununun yine kendisi tarafından filme çevirtilmesi*** sözkonusu, performansı da her zamanki katharine kalitesinden beklenilecek düzeyde, yani muhteşem. james stewart oldukça sevilesi bir halde, özellikle sarhoş olduğu kısımlardaki bakışları, tavırları falan, insanın alıp şefkat gösteresi, kafasını alıp suya sokarak ayıltası geliyor.* ve zaten bu rolü ile de akademi ödülünü kucaklamış bir güzel, kendisi ödülü haketmediğini düşünse de. cary grant de bildiğin cary işte, ortaya çıktığı an sahneyi güzelleştiriyor şöyle bi. kathy'nin kardeşi rolündeki genç aktris -kimse artık- filmdeki favori karakterim o oldu. bu nasıl bir bilmişlik, herşeye burnunu sokmak, herşeyi kendi istediği gibi yönlendirme arzusudur. böyle kardeşim olsun alıp mıncırayım yanaklarını istiyorum, evet! ayrıca 3 dev aktörün yanında da ezilmeden küçücük boyuna bakmadan filmi çalmış resmen çocuğum.
    ayrıca bu film, komple tek çekimde toplamda 8 haftada bitirilmiş, hiçbir sahne de tekrar çekilmemiştir. hatta dikkatlice izlerseniz;

    --- yarı spoiler ---
    jimmy'nin sarhoş olduğu sahnede jimmy senaryoya aykırı bi şekilde birden hıçkırmaya başlayınca cary tepkisini engelleyemeyerek önce bir sırıtır, sonra da kopmamak için baya bi çaba sarfetse de pek gizleyemez kameradan. sahnenin devamı boyunca da ne zaman kopacak bu adam diye bekledim resmen, jimmy ne zaman hıçkırsa o hafif sırıtış geri dönüyordu çünkü.
    --- yarı spoiler bitti ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap