59 entry daha
  • din eleştirisinden daha çok sistem temelinde toplum eleştirisi getiren bir film.

    --- spoiler ---

    konunun yine paradan çıkıyor olması dikkate değer bir ayrıntı olmuş. sonrasında ise kahramanımızın gücünü, erdemli davranarak, kullanmadığı sahne etkileyiciydi.

    kapitalist düzende yalan olmadan toplum yapısı da ancak bu şekilde olurdu herhalde. yine bozuk, yine tamamen, bugünkü saçma sapan statü algılamalarına dayalı bir yapı var. tek farkı daha açık sözlü bir ifade tarzı.

    --- spoiler ---

    bu filmi izlemek üzdü beni, canımı sıktı. hor görme, hakir görme ya da görülme durumları her zaman bu duygulara sevk ediyor beni. çok sinirleniyorum böyle durumlara.

    günümüzde bir çok toplumda ve yaşadığımız toplumda da böyle işliyor sistem. insanların, eş seçme, iş bulma, çalışan bulma ve benzeri, hayatı temelinden şekillendiren bir çok kararı, tamamen kibirli ve sonunda hor ya da üstün görmeye götüren bir süreç içinde gerçekleşiyor. filmde geçen "loser" sözcüğünü türkçe'de ezik olarak tanımlayabiliriz. işte bu yanlış algılarla (toplumsal veya kişisel) ve düşüncelerle gerçekleşen süreç sonucunda karar alan insan, ya kendini ezik görüyor ya da karşısındakini.

    gerçekten özgün bir fikri, elinden geldiğince samimi ama sıra dışı bir şekilde işlediği ve bize izlettiği için tüm iyi dileklerimi sunuyorum ricky gervais abimize.

    brighton'ın en güzel kızları taşşaklarından öpsün, hem de ayrı ayrı.
232 entry daha
hesabın var mı? giriş yap