11 entry daha
  • bakara ve al-imran surelerinin ilk ayetleri. bu güne kadar ne anlama geldiğini sorup da , net bir cevap alabildiğim olmamıştır. bu ayetler müteşabih ayetlerdendir. kuran-ı kerimde bu ayetlerin üzerine fazla düşünmemem gerektiği söylendiği halde (bkz: al-i imran suresi 7. ayet) buraya da yazalım ” o, sana kitab'ı indirendir. onun (kur'an'ın) bazı ayetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. diğerleri de müteşabihdir. kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih ayetlerinin ardına düşerler. oysa onun gerçek manasını ancak allah bilir. ilimde derinleşmiş olanlar, "ona inandık, hepsi rabbimiz katındandır" derler. (bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar”

    dayanamayıp tevrat da bu tip ayetler var mı diye sorduğum bir arkadaşım(e haliyle kendisi yahudi) . yahudi inanışına göre; hz. muhammed’in peygamber olmadığını bir yahudi’den yardım alarak kitabı yazdığını söyledi. kitabı yazan yahudi de bu iki surenin başlarına ibranice de ben bunlara inanmıyorum manasına gelen elif lam mim harflerini koyduğunu. ibranice karşılığı ani lo maamin imiş,anlamı ise “ben inanmıyorum” muş.

    ufak bir araştırma ile kuranda bu gibi başlangıcı sadece harflerden oluşan 30 sure olduğunu. bu ayetler de toplamda 17 tane harf kullanıldığı bilgisine ulaştım. yine de yeterli bilgiye sahip olmadığım için sustum ama ayetlerin peşini hala bırakmadım. arkadaşıma da sus zındık dedim.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap