17 entry daha
  • christopher morris'in yönettiği farklı ve kesinlikle çok başarılı yapım. son dönemde izlediğim en iyi kara mizah filmi. insanı gülmek ve ciddi yönde düşünmek arasında bırakıp bocalatıyor. her sahnenin ucu açık, her diyalog birbirinden absürt. mizahın bu kadar abartısız, kıvamında ve alttan alta vurucu kullanılması filmin başarısının temelinde yatan unsur. aynı coen sinemasındaki gibi bazı sahnelerde çokça güldüğünüz şeyin realitedeki karşılığını bir an düşündüğünüzde kendi tutumunuzu sorguluyorsunuz.

    --- spoiler ---

    fessal'ın muhteşem kadın taklidi hikayesi, fotoğrafçılara yakalanıp yakayı ele vermemek için kullanılan baş sallama taktiği, omar'ın kardeşinin kadınlara karşı tutumu sonucu başlayan su savaşı, havaya uçan karga, koyunların arasında patlayan fessal gibi absürditenin dibine vurmuş sahneler aklımda kalanların bir kısmı.

    bir de filmin finalindeki o hafif müzik eşliğindeki sekans bana insan varlığının anlamsızlaşma süreci kadar hüzünlü göründü. patlayıp asfalta yapışan hassan'ın yaşam dolu sesiyle ölüm için çalıştığı o video kaydı tam anlamıyla bir kara mizah harikasıydı ve film, en sonunda waj'ın video kaydında kendisine borcu olan adamdan parasını istemesiyle güzelce güldürerek sona erdi.

    --- spoiler ---
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap