• son yıllarda popüler serilerin lego versiyonlarını yaparak hayran kitlesini iyice genişletmiş olan traveler's tale'in(tt games) mart sonunda çıkaracağı yeni lego star wars oyunu.

    bu lego macerasına 2005 yılında lego star wars'la giren tt games sonrasında batman, indiana jones, harry potter ve hatta rock band'e de el atarak lego uyarlamaları konusunda iyice uzmanlık kazandı. mayıs ayında çıkaracakları lego pirates of the caribbean ile bunu bir adım daha öteye taşıyacaklar; muhtemelen bambaşka serilerle devamı da gelecektir.

    lego star wars 3'e gelecek olursak, serinin diğer oyunlarına aşina olanlar zaten neyle karşılaşacaklarını az çok tahmin edebilir. bilmeyenler için ise; konu aldığı serinin hikayesiyle, karakterleriyle, müzikleri ve daha bir çok unsuruyla beslenen, mizahın ön planda olduğu, içinde küçük bulmacalar barındıran eğlencelik bir aksiyon oyunu olarak özetleyebiliriz. tabi adının da belirttiği üzere her şeyin lego parçalarından oluşuyor olması en önemli nokta.

    tt games, bu basit formülü 2005'ten bu yana hem star wars hem de diğer serilerin lego oyunlarında kullanıyor, ama basit olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. nitekim ele alınan serilerin hayranları haricinde birçok başka oyuncunun da bunları severek oynaması ve dolayısıyla devam oyunlarının da büyük bir hızla çıkıyor olması bunu kanıtlar nitelikte. tabi her şeyin aynı kaldığını da söylemek haksızlık olur. gelişen teknolojilerle birlikte gerek teknik gerek içerik açısından lego oyunları ilk lego star wars'tan bu yana hayli zenginleşti. bunu lego star wars 3'te daha iyi görüyoruz. hatta hemen şöyle görelim:

    http://www.gametrailers.com/…e-for-lego-star/710387

    yani sadede gelirsek, tt games bilindik formülü kullanan, ama biraz daha çeşnilendirilmiş bir lego star wars oyunu yapmış. yanınıza bir arkadaşınızı daha alıp oynayabileceğiniz(4 kişi desteği olsa bayağı gırgır olabilirdi aslında), oynarken sık sık tebessüm edeceğiniz, eğlencelik bir oyun.

    şu, çok başarılı hazırlanmış resmi sitesinin linkini de vermezsek olmaz, zaten fwa tarafından ayın sitesi ödülüne layık görülmüş. oyunların absürd havasını sonuna kadar yaşatıyor:

    http://www.lucasarts.com/…legostarwarsiii/index.jsp
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap