1 entry daha
  • şu andaki ingiltere kraliçesi ikinci elizabeth'in amcası, 1936'da 11 ay kadar krallık yaptıktan sonra tahttan -çok dramatik bir biçimde- çekilir ve tahtı kardeşi altıncı george'a bırakır. çekilme nedeni ise ısrarla amerikalı bir dulu (bkz: wallis simpson) karısı yapmak istemesidir, tabi ki aile ve hatta meclis buna şiddetle karşı çıkar. neticede 11 aylık bir gerilimin sonunda edward başlarım sarayına da tacına da diyerek, radyodan meşhur veda konuşmasını yapar ve tahttan çekilir, müstakbel karısını da yanına alarak fransa'ya gönüllü sürgüne gider, evlendiğinde düğününe kraliyet ailesinden kimse gelmez.

    "...i have to tell you that i have found it impossible to carry the heavy burden of responsibility and to discharge my duties as king as i would wish to do without the help and support of the woman i love... "

    (...size; sevdiğim kadının desteği ve yardımı olmaksızın bu ağır sorumluluğun yükünü taşımayı imkansız bulduğumu ve kral olarak görevlerimi dilediğim şekilde yerine getiremeyeceğimi söylemek zorundayım...)

    anafikir: koskoca kral da olsan aşk sana "the woman i love" (sevdiğim gadın) gibi kadın dergisi minvalinde cümleler kurdurtabilir.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap