50 entry daha
  • --- spoiler ---

    trailer'da gözüme çarpan gerzek bir sahneye göre, yine gerzek hollywood heyecanlandırması tadında sahnelerin gaipten eklendiği film olmuş sanırsam.

    aynısını 4.filmde yapmışlardı, filmin sonunu zor getirdim bir daha da o dvd'yi kutusundan çıkarıp izlemedim. o ejderha sahnesi aklıma geldikçe tiksiniyorum. bak yine sinirlendim. bacak kadar harry, hem fiziksel hem de büyü gücü efsane kategorisinde değerlendirilen yetişkin bir ejderhayla köşe kapmaca oynuyor, bu esnada kaç yüz yıllık şatonun yarısını yıkıyorlar ve sonunda harry koca ejderhayı öldürüyor. siz manyak mısınız lan? hiç fantastik roman/film mi görmediniz yoksa hiç dayak mı yemediniz (tamamen lafın gelişi, şiddete yer yok)? yahu, harry potter and the goblet of fire serinin en sağlam hikaye örgüsüne sahip, en sürükleyici kitabı. kitap boyunca gizliden verilen ipuçlarının en sonda bir araya gelişi bile başlı başına büyü gibi. eh zaten harry potter dev bir hayran kitlesine sahip, ne yapsan izler bu çılgın kitle; desen ki "ben 4. filmi 3 parçaya böleceğim", eyvallah der ağzımız kulaklarımızda izleriz. ama sen napıyorsun? hikayenin en önemli parçalarını çıkarıyorsun film çok uzun oluyor diye, ondan sonra tamamen kaidenden uydurduğun saçma salak bir ejderha takibi sahnesi koyuyorsun, sanki seyirci çekmek için böyle ucuz hollywood taktiklerine ihtiyacın varmış gibi. bu amerikan polislerini konu alan bir film mi ki hot pursuit serpiştireyim araya diyorsun? sie oradan gözüm görmesin!

    gelelim deathly hallows part 2'ye. gördüğüm kadarıyla harry, voldemort'la birlikte hogwarts'ın savaş esnasında yıkılan duvarlarından ya da kulelerinden birinde karşılaşıp (!), "ben batarsam seni de aşağı çekerim!" şeklindeki 3. sınıf entrika dizilerinin vazgeçilmez cümlesi tadında bir hareketle voldy'nin boğazına yapışıp kendini boşluğa bırakıyor. allah aşkına ingiltere'ye gelip hepinizi paralayayım mı istiyorsunuz sevgili senaryo ekibi ve yönetmenler? ne bu? bu ne şimdi? var mı böyle bir sahne kitapta? niye kafanızdan sıkış yapıyorsunuz araya? bir tane kitap uyarlamasını da adam gibi yapsanız ölür müsünüz? insanı zorla yönetmen olmaya zorluyorsunuz, aaa...

    --- spoiler ---
457 entry daha
hesabın var mı? giriş yap