3 entry daha
  • "785 gündür hapiste 61 gündür hücrede yatmakta olan meslektaşımız mustafa balbay dünkü cumhuriyet’te başbakan erdoğan’a bir açık mektup yazdı. hapishane koşullarının her geçen gün ne denli ağırlaştığını anlattığı mektubu özetleyerek aktaralım.
    “açık görüş 2010 nisan’ına kadar 2 saatti. bir yıl önce 1 saat 15 dakikaya indirildi. bu ayın başında da ileri demokrasi biraz daha ilerletildi ve 1 saate indirildi. bu aylık açık görüş için sivas, erzurum, kilis’ten gelenler var...”
    haftalık bir başka ‘sevinç günü’ de telefon günüymüş. haftada 10 dakika kan bağınızın olduğu bir kişi ile görüşebiliyorsunuz.
    balbay, mektubunun devamında başbakan’ın hapishane günlerini anlatan, “r. tayyip erdoğan - bir liderin doğuşu” adlı kitaptan bir bölüme yer vermiş. erdoğan’ın birlikte hapis yattığı hasan yeşildağ, o günleri kitapta şöyle anlatıyor:
    “öğleden sonra kalkıp güne hazırlanıyordu. ardından ziyaretçi akını başlıyordu... gelenleri gruplar halinde görüşme salonuna alıyorduk... ziyaretçilerin getirdiği yiyeceklerle başımız dertteydi. bir gün erhan şenol isimli restoran sahibi balık pişirip getireceğim, dedi. reise balık ziyafeti çekmek istiyor. bütün hapishaneye olursa, kabul ettim. bir minibüs getirdiler, dışarıda pişirip servis yapacaklar. nasıl rüzgâr var anlatamam. ocakları alın içeri dedim. iki ahçı, iki garson, tencere tabak aldık içeri. ahçılar pişirdikçe servis yapıyor, biz afiyetle yiyoruz.” "

    (bkz: http://gundem.milliyet.com.tr/…/1383722/default.htm)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap