137 entry daha
  • belçika yı geziyorsanız burayı "yemek turizmi" için kullanabilirsiniz. çünkü tarihi dokusu bozulmuş olsa da en güzel restoranlar bu şehirde bulunuyor. tabii +5 kiloyu göze alın.

    külahta belgian fries: http://www.wsibrussels.org/…10/03/belgian-fries.jpg

    midye : http://farm6.static.flickr.com/…5734_50ef25a56a.jpg

    çikolata ve pösküvit : http://blog.hotelclub.com/…/belgian-chocolate-3.jpg

    waffle : http://scrapetv.com/…se/images-9/belgian-waffle.jpg

    ve tabii ki binbir çeşit bira : http://0.tqn.com/…neymoons/1/7/3/w/1/ba10-bier2.jpg

    not: bunları yemeyi unutmayın diye yazdım, tabii buraya bir de not düşmek lazım ki sözlükçüler turist tuzaklarına düşmesinler diye.

    patates kızartması yiyecekseniz sosların bol olduğu bir yer seçmeye çalışın. bence olay soslarda bitiyor. genelde her yerde acılı ve acısız olarak 2 çeşit sunuyorlar ama fast food zincirlerine gitmezsiniz çoğunda ev yapımı sosları bulabilirsiniz.

    midye için söylenicek fazla bi şey yok büyük büyük midyeleri var, herkesin söylediği gibi ben de leon' u beğendim, deniz ürünleri taze genelde.

    çikolata için zaten dünyaca ünlü markalar var. bunların en önemli özelliği yapımında pralin kullanılması. bilinen en ünlü markalar leonidas, neuhaus, godiva. ben leonidas' ı çok seviyorum ama bu işin mucidi neuhaus. (jean neuhaus) pralinlerin kullanılmasıyla birlikte çeşitlilik inanılmaz artmış ve tadları diğer çikolatalardan farklı.

    waffle: waffle için de doğru adres brüksel hatta bazı yerlerde belçika değil de "gaufre de bruxelles" diye geçiyor.( bir de liege style yapan yerler var sanırım.) burdaki wafflerın en önemli özelliği ise içinde kullanılan şeker. ( pearl sugar olarak geçiyor almak isterseniz. hatta yapmak isterseniz direk luikse wafel ijzer diye arayıp evinizde waffle yapabilirsiniz.)

    son olarak bira için tavsiyem bir carrefour bulup sepetinizi farklı biralarla doldurduktan sonra hepsini sırayla denemeniz.

    brüksel' deki bu yemek kültürünü para tuzağı olarak düşünmek anlamsız çünkü bunlar aynı zamanda buradaki avrupa birliği toplantılarında ve burada yaşayanların günlük hayatlarında tükettiği şeyler. tabii her zamanki gibi bu kültürü fast food tarzına dönüştürüp para kazanmak isteyenler vardır dikkat ediniz.

    afiyet olsun.
398 entry daha
hesabın var mı? giriş yap