268 entry daha
  • uzun zamandır değişiklik olsun diye arada üçer beşer bölümlerini izleyerek son sezonuna geldiğim, ancak belli bir noktadan itibaren beni feci hayal kırıklığına uğratmış olan dizi.

    aşağıdakiler tüm sezonları kapsamaktadır.

    --- spoiler ---

    dizi genel anlamda 4. sezon finalinde rory'nin dean'le yatmasından sonra düşüşe geçiyor. rory'nin her başı sıkıştığında dean'i araması, dean'e yazması, sonuç olarak dean'in evliliğini mahvetmesi ve sonrasında bu yaptığına doğru düzgün pişman bile olmaması diziyi çirkinleştiriyor. halbuki seyirci rory'yi akıllı, prensip sahibi, mantıklı bir kız olarak tanımıştı. işler bundan sonra daha da kötüleşiyor, dean rory'yi tatmin etmiyor, ayrılıyorlar. rory şımarık zengin çocuğu triplerine giriyor, logan'la ilişkileri başlıyor, tekne çalıyor(!), okulu bırakıyor vs... ilişkileri başladıktan sonra rory a kalite bir paspas olarak logan'a kul köle oluyor. sürekli logan'dan azar işitip duruyor. dizinin başlangıcında tanıdığımız rory'den geriye hiçbir şey kalmıyor neredeyse.

    rory'nin hikayesi "herşeyin altından kalkabilecek zehir gibi kız" noktasından başlayıp, "zengin bir sevgili bulup onun için kendi karakterini, tercihlerini göz ardı eden yapışkan bir kız arkadaş" ekolüne koşuyor. sevilecek gibi değil. rory "kötü çocuk jess"i seçmiş olsa bundan bin kat daha izlenir bir hikaye olurdu eminim. en azından jess karakteri rory'e saygı duyuyordu...

    lorelai-luke hikayesi ise potansiyelini gösterememiş olan hikaye. bir bölümde öpüşüyorlar, sonraki bölümde kırk yıllık sevgililer gibi sıkıcı bir rutine girmişler. seyirciyi heyecanlandıracak bir aşk hikayesi yaşanmıyor. lorelai karakteri resmen luke'un değerini bilemiyor. luke rory'i kendi kızı gibi severken lorelai luke'un kızına nazi subayı gibi yaklaşıyor. ufacık çocuğu resmen kıskanıyor. luke'un kendisine gösterdiği anlayışın 100'de birini bile ona göstermiyor ve buna rağmen hala suçlu luke'muş gibi triplere giriyor. luke'a kızıyla bir bağ kurmasına yetecek kadar bir zaman bile vermiyor. ilk fırsatta christopher'la yatıyor, hatta sonra onunla evleniyor falan... gayet sıkıcı.

    bu ana-kız ikilisinin "çağdaş, özgür, bağımsız, cool kadınlarız" görüntüsü ise tamamen yalan. dizi boyunca ne zaman başları sıkışsa büyükanne ve büyükbaba karakterlerine koşuluyor, yüzbinlerce dolar ödünç alınıyor ve "herşeyin üstesinden geliyorum ben bak" tarzı devam ettiriliyor. gerçek hayatta da her başı sıkışanın böyle şişman şişman çekler yazan aileleri olsa keşke...

    kısacası, son sezonlarda karakterler kendilerinden beklenenleri değil, seyirciyi en sinir edecek olan aptalca hareketleri yapıyor. seyir zevki namına bir şey kalmıyor. öyle ki son sezonunu her bölüme 2'şer 3'er dakika ayırarak atlaya atlaya izledim, ona rağmen bir şey kaçırmış gibi hissetmiyorum.

    yani, yazık etmişler diziye...

    --- spoiler ---
364 entry daha
hesabın var mı? giriş yap