1014 entry daha
  • öncelikle kendisi kürt değildir. kendisinin şivesini kürt şivesi sananlara duyurulur; kendisi sadece memleketinin şivesine sahip bir türkmendir. zaten kendisi hakkında kulaktan dolmamış iki satır bilginiz olsa bunu bilirdiniz

    ikinicsi, hayır, mecliste "kürt" diyen kadar "türk" diyen olması eşitlik değildir zira eğitim sistemimizden anayasamıza kadar her şey zaten "türk diyen" ideolojidendir. "türk demek yasak zaten" sızlanmaları bu açıdan problemin kendisini açığa vuruyor; birileri kürt sorunundan konuştu diye "amanın türk demek yasak" oldu adamların kafasında. yani "türk" diyebilmek başkalarının fazla "kürt" dememesi anlamına geliyor bir anlamda kafalarda. arkadaşlar onbeş sene önceye kadar "kürt" sözcüğünü telaffuz dahi edemiyorduk, dalga mı geçiyorsunuz siz? kimi türk diye hapse atıp işkencelerle "kürdüm" dedirtmeye çalıştı bu devlet? efendim duyamadım? hangi türkler'in köyünü "teröristler gelir sizin köyde kalır" diye boşaltıp yaktı? iki dakika sorun tartışıldı diye kendinizi ezilmiş hissetmeniz okey de, senelerce dillerini konuşamayıp soylarını telaffuz edemeyen insanlar ezilmiş hissetmiyor mu sizce?

    üçüncüsü, ben sırrı'nın şiddeti mazur gören tek bir konuşmasını veya yazısını hatırlamıyorum. hani demişsiniz ya şiddete ses çıkarmıyor diye. biriniz yol gösterin bana. "ama bdpliler x y z yaptı" doğru bir argüman değil zira sırrı bdp değil. chp de darbe şakşakçılığı yaptı zamanında, o zaman tüm chplileri darbeci olarak yaftalayalım? aa, ama onu taraf zaman filan yapıyor, o yüzden kötü bir şey. halbuki bu yaftalamayı biz yapıyoruz, o yüzden iyi bir şey. değil mi?

    dördüncüsü, sırrı süreyya zaten "ele geçen" molotoflarla ilgili açıklama yaptı. bir seçim bürosunda kimse yokken polis çilingir çağırıp orayı açtırıyor, sonra da molotof buluyor. "niye" diye soruluyor, tık yok. ben hayatımda duymadım seçim bürolarının boşken arandığını. bu açıklamalara güvenecek kadar malsanız gerçekten insanların beyoğlu karakolu'nda kafalarını duvara vurarak öldüğüne de inanıyorsunuzdur siz. açık konuşacağım, bu olayda bir şaibe görmüyorsanız doğrudan malsınız.

    beşincisi, bu adam "muhtar olacak kapasitede değil" ama bir yazar ve yönetmen. hem de hem sıradan halk arasında hem de "entel"ler arasında popüler bir yazar ve yönetmen. demek ki neymiş, bilmeden atıp tutmayacakmışız.

    altıncısı, aşın şu şekilciliği. yok bilmem kimin posteri varmış, yok seyirciler bilmem ne diye slogan atmış. bu ülkenin "büyük önder"i dersim katliamını yaptırdı, muhaliflerini "hain" diye "özel yetkili mahkemeler"de astırdı, posterleri her yerde. bu ülkenin milli şefi günahı olmayan nice çocuğu kore'de ölüme yolladı. saygıyla anıyoruz. bu ülkenin bir başbakanı provokasyonlarla gayrımüslimleri öldürttü. kendisini her fırsatta "özgürlüğü getiren adam" diye anıyoruz. bu ülkenin bir cumhurbaşkanı küçük çocukları astırdı. şu ana kadar yapabildiğimiz en baba şey "pişman mısın" diye sormak oldu kendisine. vesaire vesaire. bahane ararsanız bulunur tabi. "zamanın şartları" dersiniz ne bileyim "kendisini seviyorum ama şiddeti savunmuyorum" filan dersiniz, bunlar hep söylenmiş şeyler. kilitlenmişsiniz bir apo (veya tayyip veya x veya y), işi bir şekilde oraya dokundurabildiniz mi insanlarda rasyonel düşünce uçup gittiği için tartışmada üste çıktım sanıyorsunuz. evet tartışmanın üstüne çıkıyorsunuz ama tam orta yerine sıçmak için. zira söylediklerinizin hiçbiri doğrudan sırrı'yla veya onun kullandığını iddia ettiğiniz şiddet söylemiyle ilgili değil. sadece bol bol pkk, apo filan deyip "kötü" bir diskur içerisinde adamın adını anıp bunu bir halt sanıyorsunuz.

    yedincisi, kendisi her zaman konuştuğu gibi konuşmaktadır. vekil olunca ayar vermeyecek sanıyorduysanız "iki gün sonra akp'ye yancı olur" diye niye şikayet ediyorsunuz, ha tutarlılığa ve samimiyete prim vermiyorsanız adamın tutarlı ve samimi olmasına niye laf ediyorsunuz? bir üstteki madde gibi bu da.

    kısacası ben bu adamı seviyorum. sevmeyeni de sevemedim bugüne kadar.

    ps: kendisine "kıyafeti pkk'lıya benziyor" diye saldıranları iş bankası'na havale ediyorum. birileri bozdurup harcasın da bari harcadığınız oksijene değsin.
4646 entry daha
hesabın var mı? giriş yap