13 entry daha
  • ne kadar iyi bi' film olduğunu açıklamakta zorluk çekeceğim film. ama başlıyorum işte...

    her filmin uç noktaları vardır. kimisi gülmekten kırıp geçirir izleyeni, kimisi bebek gibi ağlatır, vesaire. barney's version'da bu uç noktaları birlikte yaşıyorsunuz. n'asıl oluyor da gülerken başladığınız bi' filmi, ağlayarak bitirebiliyorsunuz. bu saf duygusallık uç noktalarda olmasına rağmen tam da kararında. "gerçek aşk" ve "doğru evlilik" başlıklarını insanın gözüne gözüne sokan ve bunun hakkında geleceğinizi ele alarak düşünmenizi, yaptığınız hatalara hayıflanmanızı, hatalarınız için ise "bunu düzeltmeliyim!" demenizi sağlayan, diğer yandan da sizi eğlendirebildiği gibi duygusal yönden fena halde hırpalayan eşsiz bi' film barney's version.

    richard j lewis gibi kim olduğu belirsiz tv sektöründen kendini daha yeni kurtarabilmiş bi' yönetmen için çok ama çok iyi bi' başlangıç. elde güzel bi' hikaye ve en sağlamından bi' kadro olunca bu kaçınılmaz oluyor tabi. en başta paul giamatti gibi başarılı bi' oyuncu, yanında rosamund pike ve tüm saygılarımla dustin hoffman var, scott speedman'ı da başarılı bulduğumu söyleyebilirim. yani aslında kadrodaki her bi' karakter üzerine düşeni yapmış ve zaten her bi' rol de oyunculara en eşsiz bi' kıyafet kadar yakışmış. giamatti gibi kendi adıma gözde bi' oyuncuyu böylesine iyi bi' hikayede baş rolde görmek beni çok mutlu etti mesela, oyunculuğuna hastayım. dustin hoffman gibi bi' üstadı, mentor ve eğlenceli bi' rolde görmek ise adeta izleyiciye bi' armağan, rosamund pike ise etkileyici oyunculuğunun yanı sıra olgun güzelliği ile etkiliyor filmde göründüğü ilk andan beri. bunun yanında david cronenberg gibi usta bi' yönetmeni de yönetmen rolünde bi' oyuncu olarak görmekte çok hoştu. ayrıca werner herzog ve all the king's men'e çakılan hoş selamları da unutmayalım. tüm bunların yanında filmle bütünleşmiş şey ise müzikleri. leonard cohen, miles davis, john lee hooker, shelby lynne ve şarkı seçimleri çok iyilerdi.

    ha, bu arada unutmadan, bu filmin the curious case of benjamin button'dan daha iyi bi' film olduğunu söylemiycem, çünkü barney's version'ın ne denli iyi bi' film olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

    şunu diyebilirim ki uzun zamandır böylesine %100 zevk aldığım bi' film izlememiştim. benim teşekkürüme ihtiyaçları yok ama emeği geçen herkese teşekkür ederim, sana bile lanet olası bruce greenwood.

    (!)

    barney: have i ever given up when it comes to you?
    miriam: never.
    barney: so what makes you think i'm gonna start now?
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap