40 entry daha
  • yıl 2008, yer hamburg'un kuzeyi, wacken open air. öğlen saatleri çadır önünde alman kızlar ve amerikalı metalheadlerle barbekü, muhabbet.. biraz sonra carcass çıkacaktır, ona hazırlıklar yapılmaktadır.. haccın ilk adımı olan carcass tamamlanır, götler başlara çıkmış, kendimizden geçmişizdir ve kafayı bulmaya devam etmekteyizdir. akşam büyük bir şölen olacaktır.

    yer, sahne alanı, ana sahnelerden black stage bölgesinde mahşeri bir kalabalık, güneş batmakta, gökyüzü de bulutlar tarafından kapatılmaktadır. o anda black stage önünde bekleyen 60 bin civarı insan adeta heyecandan konuşamamaktadır, bir uğultu yükselmeye başlar alanda, vakit gelmektedir. yaklaşık 10 dakika sonra gözlerimiz tarihin gördüğü en büyük haykırışlardan bir tanesine tanık olacaktır. tarif edilemez bir heyecan.

    dakikalar geçer, yağmur başlar, kimse siklemez, yerler çamur, saçlar sırılsıklam olmuştur, sigara üstüne sigara yayılır ve pür dikkat sahne izlenir.
    ışıklar söner. sigaralar yerlere atılır ve çılgıncasına bağırışlar başlar, sahneye çıkmışlardır.
    sonra, slaughter of the soul'un ilk riff'i girer. götüm atar, herkes ağızını açar, ve hayatım boyunca unutamayacağım bir inleme kopar.

    "go!!!!!!!!!!!!"

    sonrasında boynum, riffler, saçlarım, yağmur, akıp giden melodiler, o efsanevi duygu, öfke, nefret kusuş. bir rahatlama ayini, metal dünyasının tanrıya başkaldırışa tanıklık eder gözlerim.
    asla unutamam.

    işte at the gates böyle bir gruptur.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap