70 entry daha
  • hakkındaki haberlerde dedikodunun bini bir para oldu yine. ve her yeni apple ürünü daha da büyük beklenti yarattığı için, çok daha uçuk ifadeler havada uçuşmaya başlıyor. yine bu minvaldeki haberlerde fiyatının iphone 4s (olacağı iddia edilen) modeliyle karıştırıldığını düşünüyorum (referans verme özürlü türkçe sitelerin bağlantısını verince iş daha karmaşık hale geliyor, sanki türkiye'de apple ile ilgili direkt irtibatı olan kimseler varmış gibi).

    apple, blackberry ve nokia'yı al aşağı etmek için iphone 4s diye bir model çıkarıp 350$'dan belki satabilir, ama iphone 5'i sim kilitsiz olarak bu fiyattan satmaz, mümkün değil. apple'ın android'e tahtını kaptıracağı (android'in pazar payından ve gidişatından haberim var ancak ios'un pazar payı halen stabil) endişesi olduğunu da sanmıyorum. tek bir model ile neredeyse senede 50 farklı çeşitlilikte piyasaya sürülen androidphone ile başedebiliyor iphone. ortada beta sevdalısı bir google*, güncelleme özürlü donanım üreticileri varken, bir süre daha devam edebilir apple üstünlüğü.

    iphone 5'in malzeme maliyeti ~200$ olsa bile, böyle bir fiyat stratejisi anlamsız ve yersiz görünüyor, 650$'a x adet ürün satarken ve her geçen ay neredeyse bu sayı katlanarak artarken, pazarın bu bölümü hala doyuma ulaşmamışken, neden fiyatını düşürüp 2x kadar satsın? ki, rakipleri kendisinden daha uygun fiyata hi-end ürün piyasaya sunmaktan aciz! alt bir model (bkz: iphone 4s) çıkartıp o fiyata ekstra 3x kişiye satabilir tabii, ürün çeşitlendirme de bir strateji.
2334 entry daha
hesabın var mı? giriş yap