2 entry daha
  • şimdi ramazan ayı geliyor ve benim asıl merak ettiğim bu ramazan ayında, bu seriyi seven anime ve manga severlerin, niyetli bir biçimde bu seriyi nasıl izleyecekleri? efendim her serinin başında gösterilen leziz ve insanın hayallerini zorlayan o doğal ve güzel yemekleri gösterildiği zaman o niyetli olan anime severin niyeti bozulmaz mı? insanın karnı tok olsa bile mangasını okurken, insanın ister istemez ağzının suyu akıyor yahu. valla şimdiden ramazan ayında niyetli olucak toriko sever arkadaşlara allah sabır versin diyorum. aman sakata gelipte niyetinizi sakın bozmayın bir anlık galeyana gelip, seride önünüze sunulan o fantastik müthiş yemekleri görünce.

    şu aralar mangası gayet süper gitmekte olan seridir toriko. http://i.imgur.com/2nwcv.jpg öncelikle şu resme baktığımız zaman hemen ilk sırada gözümüze naruto ve one piece çarpıyor. shounen jump dergisinde yıllardır bu ilk üç sırayı naruto, one piece ve bleach alırdı. ama lakin son zamanlarda artan popüleritesi nedeniyle toriko artık ilk üç büyük arasında ve bleach artık eskisi gibi olmadığından ve mangakasının severlerini çileden çıkardığından dolayı popülerlik seviyesinde baya bir düşüş var bu da onu arka sıralara attı doğal olarak. ama çoğu shounen sever artık ilk üç büyük değil de bu dört seriye dört büyük seri diyor. yani shounen jump dergisine son zamanlarda en populer seriler toriko, one piece, bleach (ki sonuçlara bakmak lazım baya geriledi diyebiliyorum) ve naruto. toriko'nun, beelzebub ile aynı an da seri halinde yayınlanmaya başladığından beri, bu denli popüler olması beni şaşırtmadı. umarım beelzebub'ta her ne kadar konu yavaş gelişse de ileride bu büyükler arasında hak ettiği yeri bulur.

    bu arada toriko ile ilgili ilginç bir ayrıntı belirtmek gerekirse; bu serinin mangakası ile one piece'nin mangakası çok yakın arkadaşlar yani bir nevi kankalar. zaten toriko animeye adapte edildiğinde bunu kutlama şerefine iki mangaka bir special yani crossover chapteri yayınladılar ve bu da toriko'nun ilk bölümü olarak yayınlandı. beni en çok sevinderen şey, bu iki yakın meslektaşın şimdiler de, en yüksek seviyelerde rakip olması ve birbirleri ile rekabet içinde olması gerçekten çok güzel bir şey. umarım bu rekabet ortamı içinde birbirinin yakın arkadaşı olan bu kişiler hikayelerini daha epik bir seviyede yön vererek biz fanlarını daha çok sevindirirler. bleach'ı her ne kadar çok sevsem de artık benim yeni göz ağrım toriko ve beelzebub'tur. one piece birinci yerini her zaman ki gibi korumasına rağmen, naruto ise toriko ve beelzebub'tan sonra gelmektedir. ah bir de gintama da var. neyse böyle sıralama yaparak her seriye haksızlık ediyorum ama burada asıl haksız olan, gözlemlediğim kadarı ile kimsenin şu başlık altında bu seri hakkında hiç bir entryi girmemesi. buradan shounen seven arkadaşlara sesleniyorum, eğer boş vaktiniz var ise bu seriye bir şans verin. her ne kadar ilk sayılar sizi sarmasa da en az yirmi yirmi beşinci bölümden sonra, yani manga da, konu oldukça ilginç hale geliyor. mangaka konuyu çok iyi sunuyor bizlere. burada demek istediğim hikayenin durulduğu zamanlarda mangaka, okurlarını aksiyon dolu sahneler ile aynen one piece'de olduğu gibi, çok güzel bir şekilde gaza getirmesini biliyor. bu yüzden vay efendim, yemekler üzerineymiş yok pek ilginç görünmüyormuş demeyin. şu ana kadar çıkmış bölümleri bir okuyun ondan sonra seri hakkında kesin hükmünüzü verin ve ondan sonra söyleyin beğenip beğenmediğinizi, veya ilginizi çekmediğinizi. kısaca bir gürme'nin maceralarının nasıl epik olduğunu ve yemek yemenin ve bu dünyanın ne kadar eğlenceli olduğunu toriko bize çok güzel bir biçimde sunuyor. shounen severlerinin mutlaka kaçırmaması gereken seri.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap