24 entry daha
  • christian'ın annesinin cenazesinde anlattığı öykü tabii ki andersen'e aittir. yazarın da tam adı hans christian andersen olduğundan isim benzeşmesi dışında öykünün de mutlaka filmle bir bağlantısı vardır da ben çözemedim.*:

    "ölüm, her bir şarkı için imparatorun eşyalarından birini vermiş. ve bülbül ötmeyi sürdürmüş. şarkısında beyaz güllerin yetiştiği, leylakların mis gibi koktuğu huzurlu mezarlıklardan, insanların gözyaşlarıyla sulanan yemyeşil çimenlerden söz ediyormuş. sonunda ölüm kendi bahçesinin özlemiyle yanar olmuş. soğuk beyaz bir sis bulutu gibi pencereden süzülüp, çekip gitmiş.

    "teşekkür ederim, çok teşekkür ederim." demiş imparator. "cennet'ten küçük kuş, seni tanıdım artık! ben seni ülkemden sürgüne gönderdiğim halde sen yardımıma koştun, üzerime çullanan o kötü hayaletleri şarkılarınla kaçırdın, ölümü bile kovmayı başardın! şimdi ben seni nasıl ödüllendireyim?"

    "beni çoktan ödüllendirdin!" demiş bülbül. "sana ilk şarkı söylediğimde, gözlerinden yaş akıttım. şarkı söyleyen biri için, gözyaşlarından daha değerli bir mücevher olamaz! ama şimdi uyu sen, gücün kuvvetin yerine gelsin! ben senin için ötmeye devam edeceğim!"

    bülbül tekrar ötmeye başlamış, imparator ise tatlı bir uykuya dalmış. huzurlu, rahat bir uykuya!"

    çeviri: divxplanet'ten mehmet erhan
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap