• gelmiş geçmiş en zevkli futbol maçları içerisine konabilir. euro 2000'deki en güzel maçlardan biriydi. slovenya'nın ilk uluslararası turnuvasıydı ve ne talihtir ki turnuvadaki ilk maçı kendisinden ayrıldığı yugoslavya'ya karşı idi.
    portekiz'den vitor manuel melo pereira'nın yönettiği maçın 23. dakikasında zlatko zahovic'in golüyle slovenya 1-0 öne geçer. 52. dakikada miran pavlin skoru 2-0' taşır. 57. dakikada zahovic tekrar sahneye çıkıp skoru 3-0'a getirir. 59. dakikada yugoslavya'dan siniša mihajlovic'in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle herkes maçı slovenya'nın rahat kazanacağını düşünür. fakat 67. dakikada savo milosevic durumu 3-1'e getirir. daha ne olduğunu anlamadan 3 dakika sonra ljubinko drulovic takımı adına 2. golü atar. slovenya şoku yaşarken 73. dakikada milosevic tekrar sahneye çıkıp durumu 3-3'e getirir. 6 dakikada 10 kişilik takımın attığı 3 golle maç eşitliğe kavuşur. mücadele dolu geçen maç 3-3 sona erer.

    slovenya'da halen bu maçı zikretsen "evet ne biçim maçtı o ya, keşke kazansaydık. bizim açımızdan çok manidar bir maçtı." derler. sandalyeye, masaya kazınmış maç skoru halen durmaktadır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap