12 entry daha
  • başkalarının yanında utandırmak. geçen arkadaşıma gittim hayatımda ilk kez gördüğüm bir kadın (arkadaşımın komşusu) çocuğuna tokat attı yanımda ve çocuk ilk kez o anda benim gözlerime baktı. ben çok üzüldüm ve kadını o gidene kadar balkonda oturarak protesto ettim.

    şimdi siz gerzekler çocukları doğurup doğurup onlardan bıkıp nefret edip (geçen yolda da bacak kadar bitanesine anası şerefsiz diyodu) onlara şefkat sevgi ve sabır göstermeyin. çünkü siz ezberden doğurdunuz o çocuğu.

    ama öbür tarafta kendini ve ailesini dünyanın merkezinde gören kibirli insanlar bir tanecik ne biliym iki tane filan doğurup sonra o çocuğa dünyanın en önemli bireyiymiş gibi davransın. o da kendini bi halt sanıp gereksiz ve senin benim başıma dert bir özgüvenle büyüsün.

    ama sora o ekranda gastede orda burda yırtık fırlama çıksın girsin çıksın her işe, senin aptal sinik çocuğun da utansın sıkılsın heyecanlansın.

    öbürününki ayşe arman olsun mesela, seninki ondan tek farkı özgüven olan da, o bina da temizlikçi olsun. ve bu olaylar böle zincirleme gitsin.

    sonra insanlar demokrasinin dört yılda bir gidip oy vermek olduğunu sansın, kastlar sürsün, kölelik sürsün, şiddet sürsün, "organize olmak değil yalvarmak" sürsün.
311 entry daha
hesabın var mı? giriş yap