169 entry daha
  • matthew vaughn yönetmiş filmi. kayda değer filmine rastlayamadım, eğer iyi filmlerse de ben izlemedim, sanırım yapımcı olarak daha başarılı, ancak bu filmi fena da çekmemiş.

    james mcavoy'a gelince, wanted'ı da onu da çok beğenmiştik, the chronicles of narnia*'daki rolünde tanıyabilene aşkolsun.

    alman baba ile irlandalı bir annenin evladı olan michael fassbender, magneto rolüne çok yakışmış.

    kevin bacon ise sebastian shaw olarak boy gösteriyor.

    --- spoiler ---

    olay 1944'de başlıyor. sonradan magneto olarak anılacak erik adlı çocuğun nazi toplama kampında yaşadığı dramı ve yeteneğinin ortaya çıkışını görüyoruz, bu vesile ile empati yapma şansımız oluyor.

    aynı dönemde amerikada tuzu kuru bir hayat süren charles xavier'ın ise iyi olmamak için hiç bir sebebi yoktur. yakışıklı, zengin, zeki ve başarılıdır, mutasyon geçirerek elde ettiği yeteneği ise onu ucube kılmamakta aksine hayatını kolay idame ettirmesini sağlamaktadır. ilk rastladığı mutant ise, yine kendi gibi çocuk olan raven (mystique) dir ve birlikte büyürler.

    charles xavier eğitimini profesor olarak tamamladığında, soğuk savaş baş göstermiştir. sebastian shaw öncelikle magneto'nun yeteneklerini ortaya çıkaran ve annesini öldüren nazi subayıdır ve soğuk savaş döneminde kendi yeteneklerini keşfetmiş, etrafında bir grup mutantı toplamıştır. 1960'lardaki amacı nükleer savaş çıkararak mutasyona uğrayan insan sayısını artırmaktır. erik ve charles'in ortak sorunu olması nedeni ile de birlikte çalışmalarına zemin hazırlamıştır.

    olay bundan sonra bir amerikan sistemini koruma klasiğine de dönüşse de, rusları öcü gibi gösterme hissiyatı ağır basmamış, küçük ayak oyunları ile geçiştirilmiş.

    wolverine'i bu filmde de es geçmek istemediklerinden olsa gerek, küçük bir saygı duruşunda bulunulmuş. saçma ama şık bir hareket olmuş.

    kafama şu takıldı sadece; ben mi yanlış hatırlıyorum, jean grey'i magneto ve profesör x birlikte bulmuyor muydu? bu filmde gösterilmemiş.

    ayrıca paranın adamı dolaylı değil, doğrudan öldürebildiğine de şahit olduk film vasıtası ile.

    --- spoiler ---

    sonuç olarak x-men olmaya yakışır bir film olmuş. amerikalılar bağımsız sinema haricinde ve kendilerine ayna tutmadıları sürece sadece bu tür filmler çeksinler diyerek laflarıma son vermek istiyorum.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap