2 entry daha
  • geleceğin en büyük sorununun kaynağı olacak bence, en azından bir şeyler öğrenmek isteyen insanlar için.

    hayatını son 2 senede şekillendirmiş, ona gerçek anlamda bilgi katmaya başlamış birisi olarak söylüyorum bunu. fakat, -ingilizce söylemek zorundayım bunu- information'ın knowledge dönüştüğü nokta bu bilgi yığını sayesinde sürekli gecikecek gibi duruyor. milyonlarca şey olurken, bir tanesine bağlı kalmak yetmiyor. status quo denen zıkkıma pabucunu ters giydirmek için seçtiğim mesleği seçme nedenlerimden birisi de buydu zaten. fakat, çok zorlanıyorum yetişmekte. yetişemediğim onlarca şey varken, yetiştiklerimi yeterince işleyemiyorum. mesela fear of missing out'la kaç ay önce tanıştım hatırlamıyorum, not etmiştim sanki bir yere ama bulamadım. bir süre düşününce çıkardım. hakkında bir makale indirdiğimi hatırlıyorum ama makale nerede bilmiyorum.

    her eklenenle beraberse, unutmak kolaylaşıyor ve hatırlamak bunun aksine zorlaşıyor. tedirginim ve tedirginliğim bir sebebi de, bir şeyler öğrenmek için can atan birisinin bu bilgi yığınını deşmek için toplayacağı/topladığı cesaretin, 'unutma' sebebiyle bir anda yok olabilme ihtimali. ve bu ihtimal su yüzüne çıkarsa, hiçbir anlamı olmayan procrastination başlar.

    tatsız işler. ödevlerde filan işler son güne bırakılınca bir şekilde göt kurtalır ama hayat girdiğinde işin içine çok zorlaşıyor. dinlenmek için fırsat kalmazken, her adım daha fazla yoruyor. ve 24 saatin gerçekten kısa olduğu bir kez daha anlaşılıyor. boktan yani.

    google reader'da son 30 gün özetimle baş başa bırakıyorum bu sabah sizi:

    "from your 251 subscriptions, over the last 30 days you read 8,231 items, clicked 302 items, starred 83 items, shared 86 items, and emailed 5 items."
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap