3 entry daha
  • soundtrack albümünü bir an önce edinmem gereken, insanda sihire ve mistisizme inanma dürtüsünü itekleyen, güzel film. iki paralel hikaye var. ben konuyu hiç okumadan gittiğim için, ulan nasıl bağlayacak nasıl bağlayacak diye baya bi debelendim. şık bagladı.

    --- spoiler ---

    birbirlerini ergenken tanıyıp aşık olmuş, sonrasında evlenmiş, 2 tane şahane kız evlat sahibi olmuş 40larına yakın bir çift.antoine ve carol. hep birbirlerinin olacaklarına, ruh eşi olduklarına inanmışlar. montreal'de geçiyor. ilginç bir şekilde, müzikle bağlanmışlar birbirlerine, adam da zaten ünlü bir dj.

    ikinci hikaye, 40ların paris'inde down sendromlu laurent ile annesi jacqueline'in arasındaki ilişki. büyük bir sevgi, saplantısız, annelerin çocuklarını sevdiğinden farksız. yalnız, laurent jacqueline'in hayatındaki tek şey, kimselerle paylaşamayacağı bebeği, gözünden sakındığı biriciği filan.

    iki hikayeninde bir sarışın kadını var araya giren. carol yıllarca sevdiği, kendisinden başka kimseyi öpmediği, tanımadığı tek erkeği antoine'ı sarışın, dünya güzeli, muhteşem meme ve kalçalara sahip, seksi ve kendisinden baya genç rose'a kaptırınca, hayatına alternatif anlamlar arama yoluna gidiyor. zira, en yakın arkadaşına söylediği gibi başka türlü başa çıkacak gibi değil. medyumlar, rüyalar vs derken;

    nihayetinde, görüyoruz ki, carol aslında antoine ile ilişkisi sandığı gibi bir ruh eşliliği üzerine değil, bambaşka bir yerden kurgulamış. geçmiş hayatlarında, onlar aslında, jacqueline ve laurent.

    bu iki hikaye, işte bi sürü ayrıntı ile filan bağlanmış birbirine; rose ile antoine'ın ateşli tutkulu sevişme sahnelerine tanık olurken, antoine ile carol daha farklı; carol antoine'a kahve filan getiriyor mesela o çalışırken. antoine'ın dövmesi, laurent yatağa bağlı tavana bakarken, tavanda gördüğü desen ile aynı. jacqueline, laurent'ı yataktan çözerken, carol da antoine'a gidip affet beni diyor, bırakıyor, gitsin. falan filan ve tabiki cafe de flore.

    antoine aslında rose ile twin flame, gerçi bu tartışılır; carol ile ise soul mate. ilgili okuma buradan; http://www.soulevolution.org/…flames/twinflames.htm

    edit: link

    --- spoiler ---

    materyalist yorum; insanlar hayatta kaybettiklerinde, herhangi bir kayıp olabilir bu, sihre inanmak istiyorlar, ancak böyle üstesinden gelebilirdi carol, o koca yıkımın. aynı insanların, ölümle, ölümlülükle veya ne biliyim adaletsizlikle başa çıkması için dini ve tanrıyı icat etmesi gibi.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap