8 entry daha
  • http://www.yeniasya.com.tr/yazi_detay2.asp?id=3884

    26.10.2011

    "elbette ilâhî ikaz
    felâket ve musibetler için yapılan “ilâhî ikaz” yorumunu her duyduklarında kanları donan veya kan beyinlerine sıçrayan ya da beyinlerine artık kan yürümediği için düşünme ve muhakeme kabiliyetleri iyice körelip dumura uğrayan birileri yine sahnede.
    bir kez daha hop oturup hop kalkıyorlar. "

    "...tıpkı bundan on iki yıl önce 17 ağustos depremi için “ilâhî ikaz” denildiğinde yaptıkları gibi.
    20 bine yakın insanımızın can verdiği o felâketi 28 şubat kaynaklı zulümlerle irtibatlandırarak seslendirilen o yorum, o zaman da birilerini fena halde rahatsız ve tedirgin etmiş, panikletmişti.
    o halet-i ruhiye ile medyada alabildiğine çirkef ve provokatif yayınlar yapılmış; sonra dgm savcıları harekete geçirilmiş; gözaltı, tutuklama ve yargılamalarla iş iyice çığırından çıkarılmıştı.
    verilen ve hattâ bir kısmı infaz edilen mahkûmiyet kararları ise, mehmet kutlular ve cevher ilhan örneklerinde görüldüğü gibi, aihm’den dönmüş, türkiye tazminata mahkûm edilmişti.
    aihm, türk yargısının verdiği ceza kararlarını “ifade özgürlüğünün ihlâli” olarak görmüştü.
    öte yandan, deprem için yapılan ilâhî ikaz yorumu birilerini öylesine ürkütmüştü ki, camilerde işin aslının öyle olmadığını ve bu yorumun “hurafe” olduğunu iddia eden sipariş hutbeler okutturulmuş ve ders kitaplarına bu çeşit açıklamaların yapıldığı özel bölümler ilâve edilmişti.
    ama bunların hiçbiri, toplumun büyük çoğunluğundaki “allah musibetlerle bizi uyarıyor” inanç ve kanaatini değiştiremedi. yapılan her anket, bu fikrin ne kadar yaygın olduğunu gösterdi..."

    "...deprem, sel gibi musibetlerde elbette çoğu zaman masumlar da zarar görüyor. ama bizim inancımıza göre, o masumların can ve mal kayıpları, sonsuz rahmet sahibi yaratıcımız tarafından, ebedî âlemde çok fazlasıyla telâfi edilecek..."

    "..hele kur’ân’ın “öyle bir musibetten çekininiz ki, geldiği zaman sadece zalimleri değil, masumları da vurur” mesajı karşımızda duruyorken..."
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap