11 entry daha
  • - degismek, amerikalilarin arasinda yasayabilmek icin gun gectikce onlar gibi yuzeysellestigini hissetmek, cevabi merak edilmeyen sorularin artik rahatsiz etmemesi, ayni sorulari sormaya alismak (bkz: how was your break).

    - etraftafini cevreleyen zenginlikten, cesitlilikten buyulenmek, kendini arkadas musvettelerinden ziyade ortamin sagladiklariyla oyalamaya calismak, aktivite adami olmak (okul fasiliteleri, konserler, barlar, cart, curt...).

    - asik olamamak, amerikan kizlarindan umidi kesmek, turk kizlarini ozlemek (turkiye'deyken de amerikan kizlarini ozlemek - ama bu olaya pek girmek istememek simdi), fakat long distance relationship'ten coktan agzi yanmis olup oturmak oturdugu yerde.

    - doviz kurunu kazara biyerden duyacam diye korkmak, gonlunu rahat tutmak icin her turlu alisveriste bir paket marlboro fiyatini baz almak (bir paket marlboro parasina yemek, iki paket parasina t-shirt...her sey ne kadar ucuz olmak).

    - "turkum" dediginizde sizi araplarla ayni kefeye koyanlara uc saatlik seminer vermek.

    - sisirmasyon lise yillarindan sonra sike sike calismak zorunda oldugunu anlamak, fakat huylunun huyundan vazgecememesi.

    - amerikan mizah anlayisini cozmeye baslamak, turk geyigini essekler gibi ozlemek.

    - sozluge girip bir tatli huzur almaya gelmek, ah kalamistan.

    - kendini otelde kaliyomus gibi hissetmek, yil sonunda odanin nasil olsa bosaltilmasi gerektiginden tam anlamiyla yerlesik hayat kuramamak.

    - dunyanin binbir kosesinden binbir insanla tanismak, baska ulkeler, kulturler hakkinda gerekli gereksiz bi yigin bilgi edinmek. kendini yabancilara daha yakin hissetmek ama bir sure sonra "international" geyiginin bikkinlik vermesi.

    - turklerle turkiye'dekinden cok daha cabuk kaynasmak.

    - muzik cennetine geldigini sanmak, kontrbas, trombon gibi turkiye'de canlisini zor gorebileceginiz tipte enstrumanlar calan yiginla amator muzisyenle tanismak, sevinmek, kiskanmak.

    - turkceyi unutmak, sozluge geronimo turkcesiyle entry girmek, kusura bakmamak.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap