99 entry daha
  • dün atatürk'e hakaret eden videolar olduğu için youtube'ün kapanmasını istemiş olanlar ile bugün dine hakaret eden girdiler olduğu için ekşi sözlük'ün kapanmasını isteyenler aynı baskıcı sistemin özdeş ürünleri. ama sorsan, birbirlerini hiç sevmezler.

    halbuki iki kesim de dönem dönem eziliyor türkiye'de. fakat ikisinin de ağzına otoritenin el değiştirmesi esnasında çalınan bir parmak bal, onlara gerçek düşmanlarını unutturmaya yetiyor anlaşılan. insan ömrü otoritenin ömrü ile kıyaslanınca zaten kısa, üstüne üstlük geçmişini unutan, geçmişinde utanç kaynağı olan hadiselerin üstünü örtmeye alıştırılmış toplumların toparlanıp haksızlığa uğrayanların yanında otoriteye dur diyecek kadar olgun bir noktaya varması ise elbette beklenemez.

    türkiye'de ezilen birçok kesim var. fakat en yalnız, en güçsüz azınlık şüphesiz insanı, insan haklarını, insanın düşünce ve ifade özgürlüğünü alıp uzlaşmaz bir tavırla, otoritenin türkiye'deki serigrafi kalıplarından olan atatürk'ün, dinin, ya da askeri söylemin önüne koyanlar. kayıtsız şartsız özgürlüklerin yanında olan (ve dönem dönem kendisine saldıranların da özgürlüklerini savunmuş ve savunacak olan) bu azınlığa karşı birbirini tehdit bellemiş, birbirinden farklı olduğunu düşünen kesimler bile ağız birliği eder. çünkü farkında olmasalar da çıkış noktaları ve varlık sebepleri çok benzerdir.

    türkiye'de kemalizm de, muhafazakârlık da, militarizm de otoritenin beslendiği yobazlık noktaları ve her birisi toplum fonksiyonu seviyesinde benzer tepkileri katalize eden araçların türkiye izdüşümleri. insanın temel ihtiyaçlarından birisi olan aidiyet duygusunun en rahat beslendiği noktaların toplumu maniple etmek üzere istismar edilmesi sadece türk toplumunun maruz kaldığı bir pratik değil; dünyanın her yerinde toplumlar otorite tarafından benzer uzantılarından tutuluyor. bu bağlamda kayıtsız şartsız özgürlüklerinin yanında olan bir kesime otoritenin kontrolü altındaki tüm kesimler tarafından saldırılıyor olması bir rastlantı değil.

    toplumun kutsal bellediği değerleri özgürlük ile değiş-tokuş edecek kadar saplantılı bir biçimde yetiştirilmiş olması ise eğitim sisteminden geçerken ayağına geçirilmiş bir pranga; ve insanların tepkilerine, fikir önderi diye sözü dinlenen kişilerin söylediklerine bakınca baskının halk eli ile nakşedildiğini görmek çok kolay.

    inanılmaz üzücü gerçekten.

    ekşi sözlük kapatılsın, dine hakaret ediliyormuş. youtube kapatılsın, atatürk'e hakaret etmşiler. twitter kapatılsın, kimin ne dediği belli değil. internet filtreleri gelsin, çocuklarımız tehlikede. gazeteciler yargılansın, ülke çıkarlarını tehlikeye atmışlar. öğrenciler hapislerde tutulsun, gösteri yapmışlar. kitaplar toplatılsın, yanlış şeyler yazılmış. medya denetlensin, herkes her istediğini yazıyormuş.

    her koşulda ifade özgürlüğünü, insan haklarını savunanlar atatürk düşmanı, din düşmanı, ordu düşmanı, vatan haini. demokrasi de bir yere kadar.

    hiç kimse allah'a ve peygamberine edilen küfürleri demokrasi diyerek savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse atatürk'e edilen küfürleri demokrasi diyerek savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse orduya edilen küfürleri demokrasi diyerek savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse devlete edilen küfürleri demokrasi diyerek savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse ifade özgürlüğünü demokrasi diyerek savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse hiçbir şeyi savunmaya kalkmasın.

    hiç kimse kalkmasın.

    herkes otursun.

    kimse hes'lere karşı çıkmasın.

    kimse sansüre karşı çıkmasın.

    kimse adalet sistemindeki çarpıklıklara karşı çıkmasın.

    kimse seçim barajına karşı çıkmasın.

    kimse baskıya karşı çıkmasın.

    kimse yolsuzluklara karşı çıkmasın.

    kimse akademik ahlaksızlıklara karşı çıkmasın.

    kimse ayrımcılığa karşı çıkmasın.

    kimse anayasaya karşı çıkmasın.

    kimse kadrolaşmaya karşı çıkmasın.

    kimse gelir adaletsizliğine karşı çıkmasın.

    bir şeylere karşı çıkılan, bir şeylere küfür edilen neresi varsa, kapatılsın.

    __
    (bkz: https://plus.google.com/…25875639/posts/zopvkc8absz)
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap