93 entry daha
  • ilk sezonu efsanedir; izlediğim en harika gençlik dizisi, en iyi dedektiflik hikâyelerinden biridir. ama daha sonraki sezonlarda kalite azar azar düşmüştü maalesef:

    --- spoiler ---

    ikinci sezondaki en büyük sorun, veronica'nın büyük resim ile ilk sezondaki "cinayete kurban gitmiş en yakın arkadaş" olayı kadar derinden bir bağı olmamasında yatıyor: seyirci olarak veronica'nın dramını ve gerçeği arayışını ilk sezondaki kadar içselleştiremedik ne yazık ki... ayrıca ilk sezonda çok güzel bir biçimde gelişen veronica-logan ilişkisi pat diye çöpe atılıp veronica-duncan ilişkisi yeniden alevlendirilince bir logan hayranı olarak acayip bozuldum: veronica'nın iki erkek arasında kararsız kalmasını, bir ona bir diğerine meyletmesini anlarım; ama sanki logan'la paylaştığı onca şeyin hiç önemi yokmuş gibi hayatta veronica'dan başka hiç kimsesi, tutunacak hiçbir şeyi kalmamış olan güzelim çocuğu bok çuvalı gibi ortada bırakıp duncan'a dönmesi benim fena halde sinirime dokundu: seni çok severim ama bu hareketin delikanlılığa sığmadı veronica bacım... logan'la tekrar bir şeyler olması için duncan faktörünün tamamen kadrajdan çıkması gerekti, ve bu iş öyle bir oldu-bittiye getirildi ki, ben izleyici olarak hiç tatmin olmadım: böylesi bir hikaye gelişimi (ya da "gelişmeyişi") yerine, dizinin gizem arc'larının yavaş yavaş çözülmesi gibi yavaş yavaş kalbi yeniden logan'a kayan bir veronica seyretmeyi çok çok daha tercih ederdim.

    bunun da ötesinde, ikinci sezonun gizem hikayesinin de büyük bir problemi var: cevaplanmamış sorulardan geçilmiyor olması! ama yine de hakkını teslim etmek gerekirse sezona ustalıkla yayılmış, güzel bir hikâyeydi ve finali, sadece hiç beklenmedik olması yönüyle değil, ilk sezonla olan bağlantısı yönüyle de ağzı açık bırakan türdendi. üçüncü sezonu çok sevemediğim için yorum yapmaya gerek duymuyorum. ama sanırım en iyi yönü duncan hıyarının hiç görünmemesiydi. yani logan gibi bir şekerlik abidesi dururken odun duncan'ın esas oğlan olması eşyanın tabiatına aykırı bir kere!

    --- spoiler ---

    yine de ölüsü, yani üçüncü sezonu bile iş yapar bu dizinin. misafir oyuncu olarak rol alan ünlü isimleri saymıyorum bile. (bunlar arasında beni en fazla heyecanlandıran, breaking bad'in jesse'si aaron paul'ün kısacık bir figüran rolünde görünmesi, ve 2. sezonda bu defa onun yavuklusu kristen rytter'ın tüm tatlılığı ve çirozluğuyla arz-ı endam etmesiydi (bu kız büyüyünce bayaa bi güzelleşmiş yalnız...) ) bir de dizide bazı bölümler bana çok sevdiğim bazı filmleri çağrıştırmıştır: 2x10'daki jüri olayıyla 12 angry men, 3x02'deki mahkum-gardiyan deneyi ile das experiment'i hatırladım, böyle bi mutlu oldum...

    kısacası veronica mars candır, en sevdiğim kadın kahramanlardan biridir: güzel, zeki, becerikli... ah ulan ah, ben de böyle iş bitirici bir insan olmak için neler vermezdim!
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap