92 entry daha
  • şu filmin yorumlarına dahi bakınca cahil olmanın ne zor iş olduğunu bir kez daha açıklayan film.

    bilindiği üzere solcusu, sağcsı, dincisi, türkü kürtü, türkiye’de yaşayanların takriben %95’i amerikan ordusu düşmanıdır. ancak bunu bilen ve saygı duyan birisi olmama rağmen şu filmin geçtiği olaya ilişkin böylesine abuk yorumlar gerçekten insanın umudunu kırıyor geleceğe dair.

    1990-1991 yıllarında kuveyt’i sebesiz ve haksız yere hukuksuzca işgal eden irak’ı (biz de tüm dünya ile beraber dalıyorduk ancak bugünlerde nasıl bir tedrisattan geçtikleri ortaya çıkan yıldızlı insanların çekinceleri ile yapamadık) dize getiren abd ve birleşmiş milletler, 1992’de somali’de yaşanan iç savaşın yarattığı açlığa müdahale için somali’ye asker çıkardı.

    belki unutanlarınız vardır, türk ordusu da bu operasyona katıldı hatta 3 kez saldırıya uğradı ancak zaiyat vermedi. (hep merak etmişimdir askerlerimiz orada somali’lerce öldürülseydi bizim insanımızın şimdiki tepkisi ne olurdu bu filme).

    abd bir süre ortamı izledikten sonra asıl sorunun ilk başlarda müttefik belledikleri savaş lordlarının babası sayılan aidid olduğuna karar verdi ve ona cephe alınca işler karıştı. tüm bu olayları gene geçiyoruz.

    şimdi sonuca gelirsek, bu çatışma sonucunda kaybedilen askerler yüzünden abd bir süre bu tür olaylarla ilgilenmemeye askerini tehlikeye sokmamaya karar verdi. peki ne oldu sonucunda:

    - 1994 ruanda soykırımına kimse müdahale etmedi.
    - bosna savaşına bu karardan vazgeçilene kadar kimse müdahale etmedi.
    - somaliye halen kimse müdahale etmiyor, bizim başbakanımız hariç

    birde yazmışlar neden ordaydı amerikan askerleri diye. ya kardeşim aç oku ne diye ordaydı kim naapsın siktiğimin somalisini. adam senin gibi turkcell'e mesaj atıp 5 lirayı kimse yok mu derneğine bağışlamıyor somali için. yardım edecekse ordusunuda gönderiyor, adam gibi dağıılsın malzemeler, itin kopuğun eline geçmesin, kimse kimseyi öldürmesin diye, sen hala neden ordaydı diyorsun. ayrıca sende ordaydın, zırhlı tugayın oradaydı.

    http://t3.gstatic.com/…5g6fikl38oglm-2falkon08rbsyi

    http://i106.photobucket.com/…kish army/tsk_zma3.jpg

    umarım amerikan ordusuna muhtaç kalmazssınız. 2. dünya savaşındaki fransızlar, ingilizler, hollandalılar, ruslar, çinliler, belçikalılar ve diğerleri gibi..
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap