5 entry daha
  • düzenli gördüğüm iki rüya var böyle. bir tanesi aradan 15 yıl geçmesine rağmen hala askerlikle ilgili. her gördüğüm sefer konu aynı; eksik kalan günlerim olduğu için tekrar askere çağrılıyorum. bazen rüyayı görürken diyorum ki ben bunu daha önce rüyamda görmüştüm, rüyam çıktı diyorum. sonra her sene en az iki defa görüyorum ve o anda bulunduğum sosyal konuma bağlı olarak olaylar gelişiyor. çalışıyorum, işim var askere çağırıyorlar ve işimi kaybetme korkusu yaşıyorum üstüne. evlendikten sonra da karımı nasıl bırakıp gideceğim diye düşünüyorum (bu kısım önemli çünkü ikinci rüyamla bağlantılı, askere giderken o zaman sevgilim olan karım beni terketmişti çünkü).
    oğlum olduktan sonra da bu sefer rüyamda oğlumu bırakıp nasıl giderim diye kederleniyorum ve yanımda giderken bir t-shirtünü ve kullanılmış bebek bezini yanımda götürüyorum koklamak için (evet, gerçek olsa da yapardım bunu, çocuğu olanlar daha iyi anlayacaklardır, bebeğinizin çiş kokusu bile size mutluluk veriyor -kaka için aynı şeyi söyleyemem o ayrı-)
    ikinci rüyam ise, şimdiki karımın beni terketmesi. askere giderken terketmişti, döndüğümde yine beraberdik ama yine terketti. evlenene kadar araya hep başka sevgililer girdi ama arada o da girip beni yine yine yine terketti. evlendikten sonra da beni terkederken görüyorum onu. ama bu o kadar kötü değil, sabahları yanımda gördüğüm zaman hem mutlu oluyorum hem de yokluğunun ne demek olduğunu hatırlıyorum. bu rüyam da yine konu aynı olsa da şekil değiştiriyor. artık evliyiz beni niye terkediyor diyorum. hamile hamile nasıl gider diyorum. sonra oğlumu bendan alıp nasıl gidiyor diyorum. hiçbirinde de (önceki yıllarda olduğu gibi) gururumdan gitme diyemiyorum. yıllar sonra askerlik yaptığım şehirdeyim ve yıllar önce sevgilim olan insan artık karım. bir inasnın hayatındaki en önemli iki olay olduğundan belki de bu iki rüyayı hep görüyorum. birinde sivil hayatın değerini birin de de karımın değerini bir kez daha anlıyorum.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap