165 entry daha
  • tamamen uydurma bir haberi web sayfasında yayınlayan gazete. üstelik isimsiz-imzasız-kaynaksız bir biçimde...

    haberi buraya aktaralım da; silinir milinir, ibret olarak kalsın:

    "türkler bizi sömürüyor

    vikipedi’nin kurucuları vikipedi’ye yapılan bağışlar konusunda türk kullanıcılarına yönelik olarak sitem dolu bir mesaj yayınladı.

    yayınlanan mesajda, kurulduğu günden bugüne vikipedi’ye bütün dünya ülkeleri'nden bağış yapıldığına vurgu yapılırken, bugüne dek türkiye’den tek bir bağış dahi gelmediğine yer verildi.

    mesaj metninde;
    türk vikipedi kullanıcılarını anlamakta artık fazlasıyla zorlanıyoruz. tamamen "nerede beleş oraya yerleş" mantığıyla vikipedi’yi sömürmekteler. artık bu konu fazlasıyla can sıkıcı olmaya başladı. vikipedi’ye dünya üzerinde en fazla erişim sağlayan ülke türkiye. internet üzerinde ansiklopedik bilgiler çerçevesinde aradıkları her şeyi onlara neredeyse biz sunuyoruz. fakat bu güne kadar vikipedi’ye bağış yapmayan kullanıcılar da ne yazık ki türkler. sürekli alalım ama vermeyelim modundalar.

    üstelik tüm bu sömürülerine rağmen vikipedi üzerinde bulamadıkları bilgilerle ilgili tarafımıza, “neden bu konu hakkında sitenizde bilgi yok, hemen ekleyin. eklemezseniz, hacker kuzenime söylerim sitenizi çökertir” tarzında mesajlar yollamaktalar. ne yapmaya çalıştıklarını çözmeye çalışıyoruz.

    böyle giderse ne yazık ki türkiye’den vikipedi’ye erişimleri kaldırmak durumunda kalabiliriz. artık vikipedi olarak türk kullanıcılardan ciddi anlamda bağışlar beklemekteyiz. hani türkler’in dediği gibi, “pamuk eller cebe” diyoruz cümlelerine yer verildi."

    "türkler bizi sömürüyor", star, 14 aralık 2011.

    habere ilişkin bilgilendirme notlarım:
    1- vikipedi'ye en çok giren ülke türkiye değil.
    2- bağışlar vikipedi'ye değil, wikimedia vakfı'na yapılıyor.
    3- wikimedia vakfı'na türkiye'den bağış yapılmama gibi bir durum söz konusu değil.
    4- wikimedia vakfı böyle şaka gibi bir açıklama yapabilecek kadar amatör bir kuruluş değil.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap