28 entry daha
  • amatör bir yönetmenin elinden çıkma gibi gözüken kitap uyarlaması film. dün gece üşenmedim 2 bölümü de izledim. bakıldığında konu enfes fakat usta bir yönetmenle çok daha farklı yansıtılabilecek sahneler çok kalitesiz olarak sunulmuş seyirciye. mike ve jo ikilisi için seçilen oyuncular fazlasıyla yanlış gibi geldi bana. filmde inanılmaz kopukluklar, kitapla alakasız sahneler mevcut.

    --- spoiler ---
    michael noonan usta bir yazardır. yazdığı son romanının imza gününde karısı jo gebelik testi almaktan gelirken otobüs altında kalır. çok sevdiği karısını kaybeden yazar bunalıma girer. ölü jo'dan işaretler almaya başlar kısa süre sonra (ne klişe ama). sonunda büyükbüyükbabasından miras kalan göl evine gitmeye karar verir. jo resim çalışmalarını bu evde sürdürmüş ve burada bir süre yalnız yaşamıştır. yazar ise tekrar yazabilmek adına gelmiştir bu kasabaya. tipik gerilim kasaba filmlerindeki gibi tektük kişinin gözüktüğü, tekinsiz bakışların karakterimizi izlediğini gördüğümüz sahnelerden sonra gölün yanında ahşap eve gelen yazar o dakika bir gerilir, yönetmen de müzikle bizi bir gerer sormayın. filmde birden bire çalan geyik çanı (şöminenin üstündeki geyik kafasında asılı. kitapta bu var), ahşap döşemelerden gelen sesler, rüzgarın ağaç dallarını oynattığında oluşan gölgeler. en basiti de buzdolabı üzerindeki mıknatıslı harflerin bir kelime oluşturmasıydı herhalde şaşırtmayan detaylar. zaten harfleri görünce insan anlıyor ne olacağını. neyse...

    temel konusu ise; 1939 yılında düzenlenen festivalde siyahi blues şarkıcısının showundan tahrik olan 4-5 ergen erkeğin kadını ormanlık alanda kıstırır. elebaşı genç kadına tecavüz eder. bu olayı kadının küçük kızı görür. gençler arkalarında tanık bırakmamak için küçük kızı gölde boğarak annesini de döverek öldürürler. kadın son nefesinde gençlerin hepsini tek tek lanetler. bu lanet onları, onların soyundan gelen oğullarının kendi kızlarına da aynı şeyi yaparak gölde boğmalarıdır. o tarihten itibaren bu gençler kendi kızlarını, kendi oğulları da kendi kızlarını gölde boğarak öldürürler. kasabada bu lanet bilinir adına da dark score çılgınlığı denilir. işte bu tecavüzcü gençlerden birisi michael noonan'nın büyükbüyükbabasıdır.
    --- spoiler ---

    filmin müzikleri çok güzeldir bu arada.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap