9 entry daha
  • uğur mumcu'nun kürt dosyası kitabında abdullah öcalan'ın bir mahir çayan hayranı olduğunu pass mantığını pkk ile bütünleştirdiği ve pkk'yı buna göre dizayn ettiğini ileri sürer.
    haklı gibidir.
    ama abdullah öcalan politik askeri savaş stratejisini ırki vurgularla yoğurulmuş bir örgütte uygulamak yönüyle keskin bir biçimde ayrılır. bu yönüyle de hatalı gibidir. zira konu sıkıntılı mahir pass ile aslında halkında sempatisini kazanarak halkı mücadelenin içine çekmek amacında görünür. zira halk desteğinden yoksun bir silahlı mücadele yönteminin başarısız olacağı inancında. ama abdullah öcalan bunu kürt halkı için bir sosyalist mücadele yöntemi gibi gösterirken ayrılıkçı ve kimi zaman milliyetçi-faşist ögelerle yaparak bir halkın bir kısmının önderi olurken diğer halkların gözünde bebek katili oldu.
    aslında tüm mesele de burada. silahlı savaş stratejisi canilik olarak görülecektir.
    insanları öldürerek özgürleştirmek, bağımsızlaştırmak fikridir özünde.
    ve fikrimce eli silahlı adam zalimdir.
    tüm bunlarla beraber aslında mahir'in de sevilmemesini gerektirir ama mahir che'den karizmatik, denizden yakışıklıdır. yaşasaydı hala aynı stratejiyi savunur muydu bilemiyoruz elbette. ama mahir'e karşı beslediğim sempatinin temeline inebilecek kadar psikolojik bilgiye sahip değilim. garip!

    şarkı editi: bu şarkılar mahir'i bana güzelleştiriyor olabilir bence!
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap