4 entry daha
  • işimin bir kısmı hemzemin geçitlerin otomatik hale getirilmesini de kapsadığı için her kaza olduğunda tcdd.'de herkesin ayaklandığı soruşturmaların açıldığı, koparılacak kafa arandığını biliyorum.

    fakat her aklı başında insan bilir ki hemzemin geçitte olan kaza'nın makinist'in suçu olamaz. makinistlerin hız limitleri vardır bunlara uymak zorundadırlar, otomatik geçitlerde geçitlerin bakımını yapan personelin geçiti çalışır durumda tutma zorunluluğu vardır. fakat her ne olursa olsun karşıdan karşıya yaya geçerken bile sağına soluna bakması gerektiği öğretilen bir insan evladı rayların üzerinden geçerken oradan tren geçme ihtimali olduğunu bilmek zorundadır.

    genelde kazalar hemzemin geçide ters taraftan girmeye çalışan araçlar, hemzemin geçit kapalıyken boş şeritleri kullanarak zigzag yapmaya çalışan araçlar, nasılsa geçerim diyerek çanların çaldığını geçidin kapandığı görmesine rağmen gaza basan araçlar yüzünden olur. sonra da millet ayaklanıp makinist bıçaklar, demiryolu tarafında millet birbirine girer.

    trafik kazalarında olduğu gibi, bu kazanın da sorumluluğu yasalarca araç ve yaya olana verilmek zorundadır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap