158 entry daha
  • kuvvetle muhtemel 77 değil 777 sene de geçse unutulmayacak, hep birilerinin hayatında olacak, o muhteşem sesiyle, yeri gelecek are you lonsome tonight deyip ah çektirecek, heartbreak hotel'e götürecek, the wonder of you deyip ilan-ı aşk ettirecek...
    bir adamın bu kadar çok güzel şarkısı olur mu? jailhouse, hound dog ,one night with you , can't help falling in love
    it's now or never , if i can dream , suspicious mind... daha da saysam heralde entrynin tamamı şarkı isimlerinden oluşacak.

    onun sesi eşi benzeri olamayan bir ses. bir şakıda başka öbür şarkıda bambaşka. öyle güzel bir rengi var ki sesinin ve öyle çeşitli tonlarda söyleyebiliyor ki! ama hepsinden öte ruhundan kendinden bir şeyler katıyor elvis şarkıya, ve o ruh dinlerken insanın içine doluyor. dinlerken elvis'le dans ediyormuşsun gibi gelir.

    elvis, başka bir adamdı. özellikle kadınların üzerindeki müthiş tesirinin sebebini, are you lonesome tonigt'ın giriş kısmını dinlerken anlamak mümkündür:

    are you lonesome tonight,
    do you miss me tonight?
    are you sorry we drifted apart?
    does your memory stray to a brighter sunny day
    when i kissed you and called you sweetheart?
    do the chairs in your parlor seem empty and bare?
    do you gaze at your doorstep and picture me there?
    is your heart filled with pain, shall i come back again?
    tell me dear, are you lonesome tonight?

    bu kısımda öyle kullanıyor ki sesini, bundan daha etkileyici bir ses yoktur, olamaz. sanki şarkıyı dinleyene söylüyor gibi hissettiryor, bir başkasının hikayesini değil kendi hikayeni dinliyormuşsun gibi... dinlerken kendimi bu kadar özel hissettiğim başka bir adam yok benim.

    şarkının ilerleyen kısmında yalandan da olsa, kaybetmektense yalanlarına razıyım moduna geçiyor. işte orda müthiş üzülüyorum. bu şarkı bana elvis'in bahtsızlığını anımsatıyor, elvis'in hayatının da tıpkı bu şarkıda olduğu gibi yalan bir aşk yüzünden mahvolması çok üzüyor beni. o allahın belası priscilla'nın elvis'e yaptığı haksızlıklar onun gibi bir insana asla hak etmediği şeyler yaşatması insanı kahrediyor. herkesin herkesi aldatabildiği, tuhaf ve adaletsiz bir dünyadayız, tamam da elvis'i aldatmak için dünyanın en zalim insanlarından biri olmak gerekir, ona nasıl kıyılır be!

    ona dair sayfalarca yazıp, saatlerce konuşabilirim. eminim şimdi olduğu yerde de o muazzam karizmasıyla sadece tek kaşını kaldırıp, ordakileri çıldırtıyor şurdaki gibi: http://www.youtube.com/watch?v=rdsorrtd9bq

    iyi ki doğdun elvis, iyi ki seni duyabiliyorum, iyi ki hep masumdun, iyi ki iyi kalmak için direndin, iyi ki hep var olacaksın...
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap