499 entry daha
  • pele'nin messi hakkında söylediklerine katılıyorum. messi sadece barcelona'da kalıp, her sene alınacak ne kadar kupa varsa alarak ve dünyanın en iyi futbolcusu seçilerek efsane olamayacak. milli takımda dünya kupasını kaldırmadığı sürece, xavi ve iniesta'sız barcelona'yı şampiyon yapmadığı sürece olmayacak.

    bana göre ronaldo manchester united'dan sonra real madrid'i de şl şampiyonu yapabilirse messi'den büyük topçudur.

    basketbolda bireysel ödüller, oyuncunun takımı nereden nereye getirdiğini baz alarak verilir. buna çok kişi karşı çıksa da böyledir. takip eden bilir, kobe'nin 81 sayı atarak taçlandırdığı, her maç çılgın attığı, sezonu maç başına 35.4 sayı ile açık ara sayı kralı olarak tamamladığı 2006 sezonunda en değerli oyuncu* ödülünü alamamıştı. bugün hala eleştirilen bir konu olsa da, lakers o sezon 7. sıradan ittire kaktıra playoff yapmış ve ilk turdan elenmişti. kobe o sene sadece kendine çalışıyordu ve neticede mvp ödülünü maç başına 18 sayı ortalamayla oynayan steve nash götürdü.

    bunları şundan dolayı anlattım. barcelona zaten messi'siz de iyi bir takım. messi olmadan da şampiyonlar ligini kazanabilecek, aynı güzel, pasa dayalı futbolunu oynayabilecek bir takım. dolayısıyla nasıl ronaldo 2 sene üst üste şampiyonlar ligi finaline kaldığı, dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan manchester united'ı bırakıp, risk alarak real madrid'e gelmiş ve en büyük rakibiyle aynı ligde, daha kötü bir takımda oynamayı kabul etmiş, rekabetten kaçmamışsa, ronaldo benim gözümde daha büyüktür. messi barcelona'dan gitsin demiyorum tabi ki ama kariyerini barcelona'da bitirecekse de, yıllar sonra insanlar onun hakkında böyle düşünecekler. yapacak bir şey yok.

    nasıl ki burada guardiola'mı yoksa mourinho'mu daha iyi gibi bir tartışma yapmıyoruz. guardiola belki mourinho'dan fazla kupa kazanmıştır, bilemiyorum ama mourinho gittiği her takımla benzer başarıları kazanması dolayısıyla daha iyi bir antrenördür tartışmasız. dolayısıyla aynı sağduyuyu messi ve ronaldo arasında da gösterebiliriz diye düşünüyorum.
2978 entry daha
hesabın var mı? giriş yap