63 entry daha
  • her şeyden önce bu olay bir grup seks değil, tecavüz niteliğinde. olayın bir grup seks olarak anılabilmesi için "rıza" olması lazım. şuraya böyle elimizde olsa büyük büyük yazabilsek keşke:

    tecavüz bir cinsellik biçimi değildir, bir gasp biçimidir.

    silah zoruyla, reşit olmayan dört çocuğa ve annelerine tecavüz eylemini ortaya koyan babanın sunduğu argümanlardan "ensest ilişkiyi savunan marjinal göteverenlere" bir ders yok, aksine cinselliğin yasaklarla değil, reşit insanların rızaları ile sınırlandırılmış olmasını savunan insanların yaklaşımlarından farklı olarak, cinlerden filan bahseden bir muhazafakar aile yapısı hissediliyor. yani aslında tam bir hani marjinal bizdik durumu sergilenmiş.

    yani rızaya dayalı, reşit insanlar arası ensest ilişkinin kınanabileceği bir durumu buradan okuyanın okuduğunu anlamak konusunda ciddi bir problemi olduğu aşikar diyelim.

    tecavüz ağır bir suçtur; aile içi tecavüz çok büyük bir vahşettir; ve malesef bu memleketimizde çok yaygındır.

    iki konuyu birbirine karıştırıp, suçu önlemek için özgürlüklere kepenk indirip, sonra da baskıya uğramış sapık nesiller yetiştirmek ise bu memleketin ahlak algısının her daim sabitidir; sonra eserinize bakıp yine özgürlükçülüğü suçlamak da bu memleketin sabitidir. bu alıklık böyle sürer gider ben kendimi bildim bileli.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap