308 entry daha
  • başına gelenin aynısı türkiye'de olsa, belki de eskişehirspor yapmış olsa şu an gazetelerde boy boy "biz türkler"in ne kadar sabırsız olduğu, istikrara dair uzun öğüt verici yazılar, sir alex ferguson'un o lakabı nasıl kazandığı, ilk senelerinde küme düşmemeye oynadığı gibi bin çeşit yazı okuyacaktık.

    fakat, profesyonelliğiyle nam salmış bir alman kulübü, eskişehirspor'un hali hazırda sözleşmeli teknik adamını ayartıyor; ardından 5 maçlık mağlubiyet serisiyle kapı dışarı ediyor

    skibbe eskişehirspor'a geldiğinde de bir benzeri olmuştu. üst üste alınan başlardaki mağlubiyet serisinin ardından çıkışa geçmiş ve 4.lüğe kadar oturmuştu. bunda da yaptırdığı antrenman ve kondüsyon yükleme tarzı belirleyici oluyor. eskişehir'de kaldığı bu kısa süre boyunca gözlemlediğim, skibbe kendi uyguladığı dayanıklılık testinin ardından başarısız gördüklerini kesinlikle oynatmayı düşünmüyor. eskişehispor'da oynadığı 13-14 kişilik kadrodan ileri gitmemişti. fakat kondüsyonu oturduğu zaman 90 dakika hiç yorulmadan sahayı karış karış gezebilen bir takım iskeleti oluşturuyor. ancak ilk haftalarda yüklemenin de etkisiyle olacak ki bir düşüş kaçınılmaz. tabii bunun yanında fiziğini beğenmediği için oynatmayarak küstürdüğü oyuncular da skibbe'nin bugüne kadar yönettiği kulüplerde görevine son verilmesinde büyük bir etken.

    eskişehirspor'da iyi gidiyordu halbuki, taraftar arkasındaydı. yönetimin yaptıklarına diyecek bir şey yok elbette, fakat taraftar bunun farkındaydı. kazanılan maçların ardından bile yönetime tepkiler yağarken, skibbe alkışlanıyordu. ancak hayali olan, profesyonelliğin ön planda olduğu (!) bundesliga aşkı ve "en ufak hatamda türkiye'de kovulurum nasılsa" mantığı ağır bastı. bir tercih yaptı, bir kumardı kim bilir. şimdi her şey iki taraf için de bambaşka ilerliyor. yine de güzel insandır, eskişehirspor taraftarı tarafından sevilen bir isimdir. tekrardan yolunun açık olması dileğiyle.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap