283 entry daha
  • bu sezon nowitzki'nin oynamadığı 5 maçta, dallas mavericks 4 galibiyet 1 mağlubiyet alırken; kidd'in oynamadığı 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet almıştır, bu bile anlayana kidd'in hala ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterir sanırım.ayrıca azıcık nba'i takip eden ve basketboldan anlayan kişiler bilir ki; kidd'in oyunu, kidd'in istatistikleriyle anlaşılamaz.oyun içindeki katkısı çok farklı bir türdedir.

    şu an sayı atma potansiyeli olmadan, bir takımın kaderini etkileyebilecek kaç oyuncu var veya bugüne kadar kaç tane oldu?

    ya da new jersey nets'deki kadro gibi bir kadroyla oynayıp, üstüne "rookie" sayılabilecek koçlarla çalışıp, nba finaline kadar kim çıkabildi ?

    kaç tane oyuncu 10 küsür sayı, 10 küsür asist ve 9 ribaund'a sahipken ribaund alabileceği bir topun, sırf süre azalsın da rakip takım bizi yakalayamasın, diye dışarı çıkmasını bekledi?

    kaç oyuncu 10 küsür asist, 10 küsür ribaund ve 9 sayı iken son faul atışını süre geçsin diye bilerek kaçırdı ya da kaç oyuncu 10 küsür asist, 10 küsür ribaund ve 8 sayı iken bomboş turnikeye gittiği pozisyonda seyirciler daha fazla zevk alsın diye arkasındaki arkadaşına alley-oop luk pas attı?

    kidd bunları 1 ribaund alıp triple-double'a ulaşmak için kendi kendine panyaya top atıp ribaund alan oyuncuların olduğu bir ligde yaptı.

    kidd, jordan'ın son all-star maçında sürekli jordan'ı beslemeye çalışacak, son topu ona attırtacak kadar basketbola saygılı; yıllarca california zamanlarında lise takımında,arizona'da üniversite takımında,nba'de phoenix suns ve new jersey nets takımlarında son topları kullanmışken, vince carter ve dirk nowitzki'yle oynarken son topları sürekli onlara bırakacak kadar mütevazi ve egosuz bir oyuncuydu.

    tukarıda saydıklarım bir yana kidd, hayatında sadece 3-5 kere smaç bastı ve son yılları hariç hep vasat kadroların yıldız oyuncusu oldu.

    işte tüm bu sebeplerden kidd nba tarihinin tartışmasız gelmiş geçmiş en underrated "superstar" oyuncusudur kanımca.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap